Vraagbaak: Is roodstand krediet?

Een persoonlijke lening, doorlopend krediet, roodstand op een betaalrekening, uitstaande bedragen van een creditcard en onbetaalde rekeningen bij postorderbedrijven zijn allemaal vormen van relatief dure leningen. De rente die op de dergelijke leningen wordt gerekend is meestal erg hoog. Vaak komt deze rente op jaarbasis boven de 10%. Doordat het termijnbedrag laag kan zijn valt dit niet direct op, maar omdat u lang moet afbetalen kan het rentebedrag toch enorm oplopen.

Door deze leningen af te betalen betaalt u minder rente. Zodra uw lening is afbetaald kunt u de aflossing gebruiken om te sparen en daarmee te voorkomen dat u in de toekomst weer moet lenen. Met de Spaarbaak spaarcalculator kunt u niet alleen uitrekenen wat uw spaargeld oplevert, u kunt ook het leenbedrag en de leenrente invullen om te zien hoeveel u in de loop der tijd aan rente betaalt. Bijvoorbeeld: bij een doorlopend krediet van € 5000 betaalt u bij 10% rente over vijf jaar in totaal € 2320,50 aan rente. Geld dat u ongetwijfeld beter kunt gebruiken om te sparen.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoe kan ik goed sparen?
Door met een automatische incasso maandelijks of wekelijks een vast bedrag te sparen loopt uw spaartegoed op zonder dat u...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Is roodstand krediet?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Is roodstand krediet?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: roodstand krediet, is roodstand krediet, wat is roodstand, kredietfaciliteit roodstand, krijg je bij roodstand een lening.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: