Vraagbaak: Kan er nog geld op mijn dsb rekening gestort worden?

Sinds maandag 12 oktober 2009 is het niet meer mogelijk om stortingen te doen op rekeningnummers van de DSB Bank of om opnames te plegen (handmatige opnames of automatische incasso's). Het is dus verstandig om zo snel mogelijk een ander rekeningnummer bij uw relaties kenbaar te maken. Dit geldt ook voor betalingen door de Belastingdienst zoals toeslagen en teruggaaf inkomstenbelasting. Als u zelf nog geen nieuw rekeningnummer hebt doorgegeven, zal de Belastingdienst u binnenkort vragen om een nieuw rekeningnummer.

De Nederlandse Bank laat weten dat DSB-klanten die geen betaalrekening bij een andere bank hebben, in versneld tempo een rekening bij een andere bank kunnen openen en hun betalingsverkeer laten omleiden. ABN AMRO Bank, Fortis Bank Nederland, Friesland Bank, ING, Rabobank, SNS Bank en Triodos Bank hebben zich bereid verklaard nieuwe rekeningen voor DSB klanten via een versnelde procedure te openen. Dit nieuwe nummer moet u direct doorgeven aan bedrijven aan wie u een incassomachtiging hebt afgegeven. Indien klanten al een betaalrekening bij een andere bank hebben, kunnen zij deze andere bank vragen om het betalingsverkeer om te leiden naar deze bestaande rekening.

Het omleiden gebeurt met de Overstapservice. De Overstapservice biedt ondersteuning aan rekeninghouders die hun betalingsverkeer willen overzetten naar een betaalrekening bij een andere bank. Alle betalingen, incasso's en dergelijke, die voorheen betrekking hadden op de 'oude' DSB-rekening worden omgeleid naar de nieuwe rekening. Op die manier kunnen klanten van DSB aan het einde van de maand gewoon aan hun verplichtingen blijven voldoen. Rekeninghouders moeten bij de bank waarheen zij hun betalingsverkeer willen omleiden aangeven dat zij een betaalrekening bij DSB hadden en gebruik van de Overstapservice willen maken. De Overstapservice is een initiatief van de gezamelijke banken en de Nederlandse Vereniging voor Banken (NVB). Zie voor meer informatie ook deze pagina van de NVB over de gevolgen van de noodregeling voor het betalingsverkeer van en naar DSB betaalrekeningen.

Voor eventuele vragen over uw rekening bij DSB kan u terecht bij de website van de Nederlandse Bank of bij haar Informatiedesk, via het gratis telefoonnummer 0800-020 1068.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Valt dsb onder nederlandse bankgarantie?
Alhoewel sparen in Nederland de veiligste manier is om geld weg te zetten, gaat het ook wel eens mis. De...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Kan er nog geld op mijn dsb rekening gestort worden?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Kan er nog geld op mijn dsb rekening gestort worden?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: dsb rekening, mijn dsb, rekening dsb, geld storten op rekenung en de doorgifte aan de belasting, rente dsb rekening.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-feb-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: