Vraagbaak: Kan ik een spaarloonrekening krijgen via de ww?

De spaarloonregeling is een regeling voor werknemers. Alleen indien u werknemer bent en uw werkgever de spaarloonregeling aanbiedt, kunt u via uw werkgever een spaarloonrekening open en (maandelijks) een gedeelte van uw brutoloon inleggen.

Laatste nieuws: Op Prinsjesdag 2011 is aangekondigd dat de succesvolle spaarloonregeling evenals de levensloopregeling wordt afgeschaft en wordt vervangen door vitaliteitssparen. In verband hiermee komt het spaarloon vrij in 2012.

Volgens de bekendmaking door de Rijksoverheid op 6 oktober 2011 wordt het spaarloon wederom vrijgegeven per 1 januari 2012. Spaarloon dat is opgebouwd in de jaren tot en met 2011, kan vanaf 1 januari 2012 zonder inhouding van loonheffingen worden opgenomen. In de meeste gevallen komt het gedurende 2007 gespaarde loon vrij op 31 december 2011. Veel werknemers hebben na de vrijgave in september 2010 al het tot 2009 gespaarde loon opgenomen. Opname is niet verplicht. Werknemers mogen het spaarloon ook laten staan, waarna het binnen maximaal vier jaar alsnog vrijkomt.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Prinsjesdag: spaarloon wordt afgeschaft
De populaire spaarloonregeling wordt in 2012 afgeschaft, samen met de impopulaire levensloopregeling. Daarvoor in de plaats kan men gaan vitaliteitssparen. Verder brengt Prinsjesdag voor spaarders nog andere maatregelen.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Kan ik een spaarloonrekening krijgen via de ww?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Kan ik een spaarloonrekening krijgen via de ww?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: