Vraagbaak: Kun je bij een spaarrente van 1 procent en een inflatie van 2 procent na een jaar meer of minder kopen van je spaargeld?

Inflatie zorgt ervoor dat men minder kan kopen van hetzelfde bedrag aan geld. Doordat de vermogensrendementsheffing per saldo ook 1,2% van het spaargeld boven het vrijgestelde bedrag afhaalt, is het belangrijk dat de spaarrente minimaal de inflatie plus de heffing bedraagt. Als de inflatie bijvoorbeeld 1,0% is, zal de spaarrente minimaal 1,0% + 1,2% = 2,2% moeten zijn om het spaargeld niet in waarde te laten slinken. Voor de beste bescherming tegen inflatie kiest u uiteraard een spaarrekening met een hoge rente. Kijk daarvoor in het Spaarbaak Renteoverzicht.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Dossier: Inflatie
Inflatie zorgt ervoor dat het geld minder waard wordt. Voor mensen met spaargeld is inflatie een zorg, voor mensen met schulden is inflatie een zegen. In dit dossier is alle informatie over inflatie verzameld.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Kun je bij een spaarrente van 1 procent en een inflatie van 2 procent na een jaar meer of minder kopen van je spaargeld?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Kun je bij een spaarrente van 1 procent en een inflatie van 2 procent na een jaar meer of minder kopen van je spaargeld?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: doordat de vermogensrendementsheffing per saldo ook 1,2% van het spaargeld boven het vrijgestelde bedrag, spaarrente minimaal.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 26-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: