Vraagbaak: Moet er een g voor het gironummer?

Soms wordt een rekeningnummer voorafgegaan door de letter P, of moet deze bij het ingeven van een rekening worden vermeld. De letter is afkomstig uit de tijd van de voormalige Postbank (en daarvoor de postgiro).

Rekeningnummers van de Postbank (nu ING) zijn afwijkend van die van andere banken. Rekeningnummers van andere banken bestaan uit negen of tien cijfers, terwijl de voormalige gironummers van de ING veel korter kunnen zijn (drie tot zeven cijfers).

In bankrekeningnummers is een banknummer en een controlecijfer opgenomen waarmee de geldigheid van een nummmer kan worden gecontroleerd om typefouten te detecteren. Gironummers zijn van oorsprong gewone volgnummers. Om in geautomatiseerde systemen het verschil aan te geven worden deze Postbank-nummers soms voorafgegaan door de hoofdletter P of de kleine letter p.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoeveel cijfers heeft een rekeningnummer van ing?
Rekeningnummers van ING (voorheen Postbank) kunnen uit minder cijfers bestaan dan andere bankrekeningnummers. Bij de andere banken in Nederland bestaan...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Moet er een g voor het gironummer?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Moet er een g voor het gironummer?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: g-rekening begincijfers, gironummers, rekeningnummers postbank p ervoor, hoe moet je een giro nummer betalen, verschil rekeningnummer en g nummer.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 24-feb-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: