Vraagbaak: Waarom geeft nibc de hoogste rente?

De NIBC heeft zich in september 2008 met NIBC Direct op de Nederlandse spaarmarkt begeven en in februari 2009 op de Duitse spaarmarkt. De bank biedt een hoge rente waardoor ze regelmatig de ranglijsten aanvoert. De NIBC zegt in haar eigen persbericht: "NIBC Direct kan deze toprente bieden omdat de kosten laag zijn. Omdat het een internetspaarbank is, heeft NIBC Direct bijvoorbeeld geen groot kantorennetwerk nodig."

Andere partijen beweren dat de NIBC door haar lagere rating minder gunstige voorwaarden heeft bij interbancaire leningen waardoor de bank genoodzaakt zou zijn om tegen te hoge rente de benodigde gelden bij de spaarder op te halen.
Opvallend genoeg biedt NIBC Direct momenteel (peildatum 1 oktober 2009) in Nederland een hogere rente dan in Duitsland. De variabele rente is in Nederland 3,1% en de hoogste vaste rente is 5,0%. In Duitsland is dat respectievelijk 2,3% en 4,25%. Mogelijk is de bank in Nederland gewoon steviger aan het concureren om marktaandeel te verwerven. Op haar website zegt de NIBC: "NIBC Direct doet niet aan tijdelijke instaprentes, maar geeft u simpelweg gegarandeerd een toprente. Altijd. Niet alleen als nieuwe klant, maar ook als u al bij NIBC Direct spaart." Een hoge rente is dus onderdeel van de strategie.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Zakenbank NIBC jaagt mee op spaarder
De slag om de spaarder verhevigt zich nu ook de Nederlandse zakenbank NIBC zich met een hoge rente van 5,25 procent stort op de spaarmarkt.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Waarom geeft nibc de hoogste rente?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Waarom geeft nibc de hoogste rente?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: NIBC rente, hoogste rente duitsland, nibc, hoogste spaarrente Duitsland, nibc nieuws.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 19-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: