Vraagbaak: Wat als mijn werkgever niet mee doet aan spaarloonregeling?

De spaarloonregeling wordt per 1 januari 2012 afschaft, maar indien u nog geen gebruik maakt van de regeling én zowel uw werkgever als de gekozen bank hieraan meewerken, kunt u op de valreep nog een aardig voordeeltje binnenhalen. Dit doet u door alsnog een rekening te openen en deze vol te storten met het maximale bedrag. Dit bedrag wordt bruto ingelegd en komt per 1 januari als netto beschikbaar. Dat is snel verdiend!

De spaarloonregeling is geen wettelijk recht voor werknemers en voor banken bestaat geen wettelijke verplichting om spaarloonrekeningen aan te bieden. Er zijn nog banken die een nieuwe spaarloonregeling aanbieden, maar een aantal is ermee gestopt omdat het veel financiële rompslomp met zich brengt.

Medio november maakten banken bekend dat er een explosieve groei was in het aantal aanvragen. Bij de Rabobank openden 21.000 mensen een dergelijke rekening in de eerste 2 weken van november, tegen 1500 een jaar eerder. Bij ABN Amro schoot dit aantal omhoog naar ongeveer 10.000. ING kreeg er in de eerste week van november alleen al bijna 10.000 nieuwe klanten bij.

Volgens cijfers van het ministerie van Financiën hebben 120.000 mensen een nieuwe spaarloonrekening geopend sinds een oproep van FNV begin oktober om dat te doen. Dat is een groei van 6 procent, wat een extra kostenpost vormt voor de overheid van 20 miljoen euro.

De kosten voor werkgevers liggen op iets minder dan 15 miljoen euro. Woensdagavond ging de Tweede Kamer niet in op een voorstel van staatssecretaris Frans Weekers (Financiën) om de regeling per direct te stoppen. Een ruime Kamermeerderheid wil de spaarloonregeling gewoon tot einde van dit jaar openhouden.


[bron: nu.nl]

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Prinsjesdag: spaarloon wordt afgeschaft
De populaire spaarloonregeling wordt in 2012 afgeschaft, samen met de impopulaire levensloopregeling. Daarvoor in de plaats kan men gaan vitaliteitssparen. Verder brengt Prinsjesdag voor spaarders nog andere maatregelen.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat als mijn werkgever niet mee doet aan spaarloonregeling?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat als mijn werkgever niet mee doet aan spaarloonregeling?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: wat kost het de werkgever om een loonspaarregeling te openen, spaarloon financiën werkgever, spaarloon niet via werkgever, werkgever werkt niet mee aan uitkering spaarloon, spaarloon werkgever werkt niet mee.




Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-nov-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: