Vraagbaak: Wat hebben mensen gemiddeld voor spaarbedrag?

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) houdt verschillende statistieken bij, onder andere hoeveel er jaarlijks gespaard wordt en wat de spaarsaldi zijn. In dit overzicht op de website van het CBS worden de cijfers van 1991 t/m 2002 weergegeven. Te zien is hoe door de bijgeschreven rente de spaargelden jaarlijks oplopen, ook in jaren dat er meer werd opgenomen dan ingelegd.

In dit overzicht worden de cijfers van 2006 t/m 2009 met wat meer details weergegeven. In deze uitsnede daarvan is te zien is dat eind 2008 meer geld in deposito's met vaste looptijd werd gestort, maar dat dit vanaf februari 2009 weer terugliep.

De Nederlandsche Bank geeft in deze Excel spreadsheet een overzicht van de spaar- en depositotegoeden vanaf 1996. In dat overzicht is te zien dat medio 2009 huishoudens in Nederland gezamelijk 339 miljard euro aan spaargeld hadden en 81 miljard aan beleggingen. De pensioenpot was met 853 miljard euro flink gevuld. Medio 2009 telde Nederland volgens het CBS zo'n 16,5 miljoen inwoners (*) en 7,3 miljoen huishoudens (*). Dit betekent dat er per inwoner (inclusief kinderen) gemiddeld ruim 20.000 euro is gespaard en per huishouden ruim 46.000 euro.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wat is veel spaargeld?
Veel spaarders willen weten of ze goed bezig zijn. Men wil weten of er voldoende geld gespaard is en of...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat hebben mensen gemiddeld voor spaarbedrag?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat hebben mensen gemiddeld voor spaarbedrag?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: wat is een normaal spaarbedrag, gemiddeld spaarbedrag, gemiddeld spaarbedrag nederland, normaal spaarbedrag, excel spaarbedrag jaarlijks met rente.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: