Vraagbaak: Wat is een girorekening en wat is een bankrekening?

Rekeningnummers van ING (voorheen Postbank) kunnen uit minder cijfers bestaan dan andere bankrekeningnummers. Bij de andere banken in Nederland bestaan de rekeningnummers uit negen of tien cijfers (meestal negen) die zijn samengesteld uit een bankspecifiek beginnummer, een intern nummer en een controle getal.

Bij de ING zijn de rekeningnummers van de voormalige Postbank (ook wel gironummers genoemd) combinaties die uit minder cijfers kunnen bestaan. Zo bestaan er korte rekeningnummers die door bijvoorbeeld goede doelen worden gebruikt (denk aan giro 555). De meeste gironummers hebben 6 of 7 cijfers.

Naast de kortere rekeningnummers van de voormalige Postbank, kan een bankrekeningnummer bij ING ook de reguliere lengte van 9 cijfers hebben. Deze rekeningnummers zijn bijvoorbeed van nieuwe bankrekeningen bij ING of van bankrekeningen uit de tijd dat ING en Postbank nog niet ge´ntegreerd waren.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wat is een iban nummer en een bic code?
Met ingang van 1 februari 2014 bestaat er in de Eurolanden geen verschil meer tussen binnenlandse en grensoverschrijdende betalingen. Voor...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat is een girorekening en wat is een bankrekening?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat is een girorekening en wat is een bankrekening?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: wat is een girorekening, wat is girorekening, girorekening, wat is een bankrekening, Giro rekening.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 24-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: