Vraagbaak: Wat is een goede betaalrekening?

Gratis betaalrekening
Een volledig gratis betaalrekening was voorheen nog te krijgen bij de DSB bank. Deze bank bood een betaalrekening met gratis bankpas, zonder periodieke kosten, en ook nog eens creditrente indien u de rekening gebruikte als salarisrekening. Helaas is de DSB in oktober 2009 omgevallen. De Belgische bank Argenta bood in het verleden een soortgelijke gratis betaalrekening, maar is daar per september 2009 mee gestopt in verband met de hoge kosten. Momenteel zijn er in Nederland geen banken bekend die een volledig gratis betaalrekening bieden.

Goedkope betaalrekening
De Triodos Bank biedt een kosteloze betaalrekening, maar daar rekent men voor gebruik van de bijbehorende Wereldpas € 13,75 per jaar per pas. Deze betaalrekening kan niet worden geopend zonder deze betaalpas, dus helemaal gratis is de rekening niet.

Bij de ASN Bank wordt een betaalrekening aangeboden die ook rente geeft bij positief saldo, maar worden wel kosten in rekening gebracht. (Op peildatum 5 augustus 2011 is de rente 1,0% op jaarbasis. De kosten zijn in juli 2011 verlaagd naar € 1,00 per maand voor de eerste rekeninghouder en € 1,- per maand voor de tweede rekeninghouder, inclusief ASN Wereldpas en Digipas). Door de creditrente kan indien u regelmatig een positief saldo houdt, deze rekening toch nog als behoorlijk voordelig uit de bus komen.

Bij de ING kunt u terecht vanaf € 15,00 per jaar. Het ING Basispakket kost € 3,75 per kwartaal en daarvoor krijgt u een betaalrekening met Betaalpas, internetbankieren met Mijn ING en telefonisch bankieren met de Saldolijn. Het pakket is ook af te sluiten als En/of Betaalrekening voor 2 personen. (Genoemd tarief vanaf januari 2011*)

Gratis bankpas
Update 16-feb-2010: helaas wordt de gratis ASN Spaarbankpas niet meer aangeboden.

Indien op zoek bent naar een gratis bankpas, dan kon u tot 2010 terecht bij de ASN Bank. De spaarrekening ASN Ideaalsparen bood voorheen naast een aantrekkelijke rente ook de gratis ASN Spaarbankpas. Met deze pas kon men in geheel Nederland bij alle geldautomaten terecht en kon men eenmaal per dag € 250,- opnemen. Tevens kon u met deze bankpas en uw pincode aankopen tussen 250,- en 9.975,- betalen. Helaas wordt deze pas niet meer aangeboden. Lees over onze ervaringen met deze spaarrekening in dit artikel.

De ABN AMRO biedt bij de GroeiGemak Spaarrekening een spaarpas waarmee bij de geldautomaten van ABN AMRO tot 500 euro per dag kan worden opgenomen. Helaas kan met deze pas niet bij andere geldautomaten geld worden opgenomen of bij betaalautomaten in winkels en dergelijke worden betaald. De Fortis Bank biedt eveneens een spaarrekening met spaarpas waarmee bij geldautomaten van Fortis contant geld kan worden opgenomen.

Kosten betaalrekeningen
Ga voor een overzicht van de kosten van betaalrekeningen naar het antwoord op deze vraag: Wat zijn de kosten van een bankrekening?.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Betaalrekeningen met rente
Vroeger was het simpel. Je bracht je geld naar de bank en je kreeg rente. Slimme banken bedachten dat Nederlanders ook zonder rente wel hun geld op de bank zetten, bijvoorbeeld op hun betaalrekeningen. Sterker, we zijn bereid ervoor te betalen! Maar is dat nou echt nodig? Kan dat niet beter?

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat is een goede betaalrekening?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat is een goede betaalrekening?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: betaalrekening kind, wat is een goede bank, betaalrekening kinderen, goede betaalrekening, betaalrekening voor kind.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: