Vraagbaak: Wat is toeslag op heffingvrij vermogen voor kinderen?

Tot en met belastingjaar 2011 hebt u recht op een verhoging van uw heffingvrije vermogen. Voor belastingjaar 2011 is dit bedrag € 2.779 per minderjarig kind als u of uw fiscale partner op 1 januari 2011 het gezag uitoefende over dat kind. Deze verhoging wordt de "toeslag heffingvrij vermogen minderjarige kinderen" of ook wel de "kindertoeslag" genoemd. Een kind is minderjarig indien het op 31 december van het betreffende belastingjaar jonger dan 18 jaar is.

De oudste fiscale partner heeft recht op deze toeslag. De toeslag mag u ook overdragen aan de ander. U moet hier samen met uw fiscale partner voor kiezen. Dit doet u door uw aangifte ook door uw fiscale partner te laten ondertekenen. Dient uw fiscale partner ook een aangifte in? Dan moet u ook beiden deze aangifte ondertekenen.

Voor belastingjaar 2009 en 2010 is de de toeslag heffingvrij vermogen minderjarige kinderen € 2.762 per minderjarig kind (€ 2.715 in belastingjaar 2008).

Update: Vanaf 2012 vervalt de kindertoeslag.


[bron: Belastingdienst.nl]

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?
Uw vermogen wordt bepaald door van uw bezittingen (bv. spaar- en beleggingstegoeden) de schulden (bv. consumptieve leningen) af te trekken...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2021 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat is toeslag op heffingvrij vermogen voor kinderen?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat is toeslag op heffingvrij vermogen voor kinderen?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoe lang duurt overboeking bij ing?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: heffingsvrij vermogen kinderen, heffingvrij vermogen kinderen, heffingvrij vermogen kind, heffingvrij vermogen 2010, heffingvrij vermogen minderjarig kind 2012.
Copyright © 2005-2021 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 29-nov-2021

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: