Vraagbaak: Wat vinden spaarders belangrijk?

In onze ervaring vinden spaarders de volgende factoren het meest belangrijk bij de keuze van hun spaarrekening:

  • De hoogte van de rente. Als de overige zaken vergelijkbaar zijn kiezen spaarders meestal voor de hoogste rente. Op Spaarbaak is het renteoverzicht één van de meest populaire pagina's.
  • De garantiestelling. Spaarders houden van zekerheid en willen graag hun spaargeld terugzien indien een bank in de problemen komt. Het depositogarantiestelsel zorgt ervoor dat spaartegoeden in Nederland gegarandeerd zijn.
  • De voorwaarden. Bij sommige spaarrekeningen is de rente hoger indien aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan, bijvoorbeeld het aanhouden van een minimumsaldo, het een tijdlang vast zetten, het maandelijks laten groeien of het betalen van opnamekosten. Hoe minder voorwaarden tegen dezelfde rente, hoe beter.
  • De dienstverlening. Spaarders kiezen het liefst voor een bank waar service en gebruiksgemak voorop staat. Bijvoorbeeld: het spaargeld moet snel en gemakkelijk kunnen worden gestort en opgenomen; het spaarsaldo moet 24 uur per dag zijn in te zien en actueel zijn; de bank moet goed bereikbaar zijn en snel reageren.

De Eigen stijl spaarrekening van Aegon viel destijds op doordat binnen deze spaarrekening de rekeninghouder spaarpotten kan aanmaken waarbij hij zelf de voorwaarden kon instellen om aldoende meer rente te ontvangen. In deze bespreking vindt u daar meer over. Helaas is die spaarrekening vervangen door een spaarrekening met veel minder flexibiliteit.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Waarom spaart men?
Ieder mens spaart; de één via een spaarrekening, de ander middels beleggen en weer een ander op de ouderwetse manier in de sok. Maar waarom spaart men eigenlijk?

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat vinden spaarders belangrijk?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat vinden spaarders belangrijk?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 20-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: