Vraagbaak: Wie is eigenaar van fortis?

Fortis is in 1990 ontstaan door de fusie van de Nederlandse verzekeringsmaatschappij AMEV met de Nederlandse VSB Bank. In hetzelfde jaar sloot de Belgische AG Groep zich bij hen aan. In de jaren daarna volgden vele overnames in de Benelux. Zo werd in BelgiŽ in 1993 een meerderheidsbelang genomen in ASLK en werd in 1998 rivaal ABN AMRO afgetroefd in de strijd om de Generale Bank. In Nederland werden verschillende verzekeraars zoals ASR Stad Rotterdam, Woudsend en de Amersfoortse overgenomen. Van ABN AMRO werd de chique private bank MeesPierson gekocht in 1997. Fortis werd hierdoor een grote verzameling van financiŽle dienstverleners, en als geheel een van de grootste van Europa.

In combinatie met de kredietcrisis verslikt Fortis zich in de overname van ABN AMRO en komt Fortis in 2008 in de problemen. Begin oktober 2008 maken premier Balkenende, minister Bos en bankpresident Wellink bekend dat de Nederlandse overheid de Nederlandse delen van Fortis koopt met daarbij het overblijvende deel van ABN AMRO. Bos stelt dat Nederland hiermee de gezonde delen van Fortis veilig gesteld heeft.

Fortis Bank Nederland maakt sindsdien deel uit van de combinatie Fortis-ABN AMRO. Een dochteronderneming is Fortis Bank (Nederland) N.V.; dochterondernemingen daarvan die zelf een bankvergunning hebben zijn Fortis Hypotheek Bank N.V., Fortis Groenbank B.V. en Direktbank N.V.; Fortis MeesPierson is een handelsnaam van Fortis Bank (Nederland) N.V., dus geen aparte bank.

[bron: Wikipedia]

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wie is eigenaar van fortis?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wie is eigenaar van fortis?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: eigenaar fortis, wie is eigenaar van de ABN AMRO bank?, direktbank eigendom van?, direktbank fortis, fortis eigendom van nederlandse staat.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: