CBS, 9-jun-2011

Inflatie stijgt in mei naar 2,3 procent

De inflatie is in mei 2011 gestegen naar 2,3 procent, het hoogste cijfer in tweeŽnhalf jaar tijd. In april bedroeg de inflatie nog 2,1 procent.

Dit blijkt uit cijfers van het CBS.

Gas, elektriciteit en vliegtickets verhogen inflatie
De inflatie is vooral gestegen door hogere prijzen voor energie en vliegtickets. Gas en elektriciteit waren in mei gemiddeld 6,1 procent duurder dan een jaar eerder. Vorige maand waren de prijzen op jaarbasis nog 4,5 procent hoger. Vliegtickets stegen in prijs en waren 6,8 procent duurder dan vorig jaar.

Daarnaast droeg de prijsontwikkeling van verse groenten bij aan de toename van de inflatie. Gemiddeld waren de prijzen van levensmiddelen 2,7 procent hoger dan in mei vorig jaar. Deze prijzen zijn vooral in de afgelopen maanden gestegen.

Inflatie eurozone iets gedaald
Volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) steeg de inflatie in Nederland naar 2,4 procent. In de eurozone daalde de inflatie van 2,8 procent in april, naar 2,7 procent in mei.

Zie deze PDF voor het volledige persbericht inclusief tabellen en grafieken.

Bron: cbs.nl

Zie ook:

  • Inflatie stijgt naar 2,1 procent
    De inflatie is in april 2011 gestegen naar 2,1 procent en daarmee voor het eerst na november 2008 hoger dan 2,0 procent. In maart was de inflatie nog 2,0 procent.
  • Dossier: Inflatie
    Inflatie zorgt ervoor dat het geld minder waard wordt. Voor mensen met spaargeld is inflatie een zorg, voor mensen met schulden is inflatie een zegen. In dit dossier is alle informatie over inflatie verzameld.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: testing, levensmiddelen 25 procent goedkoper dan vorig jaar, cbs prijs aardgas grafiek.




Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 20-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: