Mm, Currence, 6-nov-2014

Chipknip stopt op 31 december 2014

Chipknip verdwijnt als betaalmiddel. Op 31 december 2014 gaat de stekker er uit. Tot en met 31 december 2014 kunt u het tegoed eenvoudig zelf terugstorten via een oplaadpunt, daarna kunt u wachten tot de bank het doet.

Chipknip stopt op 31 december 2014. Op locaties waar met Chipknip betaald kon worden, is de Chipknip vervangen, of zitten bedrijven middenin de overgang naar andere betaalmiddelen. Consumenten zijn dus niet meer afhankelijk van het betalen met de Chipknip. Een ideaal moment om de Chipknip op nul te zetten.

Eenvoudig terugstorten
Tot 1 januari kan de consument zijn Chipknipsaldo heel eenvoudig en snel terugstorten op de betaalrekening. Sinds 13 oktober worden consumenten via een radiocommercial geÔnformeerd hoe simpel het afwaarderen werkt: "Ga met uw pas naar een oplaadpunt, druk op 1 en zet uw saldo op 0". Binnen twee werkdagen staat het voormalige Chipknipsaldo op de bankrekening.

Terugstorten nog niet erg populair
Medio augustus stond er naar schatting nog 70 ŗ 80 miljoen euro op Chipknippassen. De afgelopen drie maanden gaven ongeveer 330.000 consumenten gehoor aan de oproep om het Chipknipsaldo terug te storten op hun bankrekening. Dit is 30.000 keer vaker dan het aantal keer dat Chipknipsaldo teruggestort werd in het eerste kwartaal van 2013, toen nog geen einddatum van Chipknip bekend was. Piet Mallekoote, directeur van Betaalvereniging Nederland: "Het aantal afwaarderingen zouden we graag veel hoger zien. Het heeft voor veel mensen nu al geen toegevoegde waarde meer om nog geld op de Chipknip te laten staan." Via het oplaadpunt kunnen consumenten zien of er nog saldo op hun Chipknip staat.

Update: Banken storten tegoeden automatisch terug in 2015
Op 6 november 2014 maakten banken en Currence via Betaalvereniging Nederland* bekend dat in 2015 banken automatisch het resterende tegoed van de Chipknip terug zullen storten op de betaalrekening. Klanten hoeven zelf dus geen actie te ondernemen, maar het kan in 2015 wel meerdere weken duren voordat men weer over het geld kan beschikken.

Bron: chipknip.nl

Zie ook:

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: testing.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 20-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: