Vraagbaak: Hoeveel is depositogarantie dsb euro?

Alhoewel sparen in Nederland de veiligste manier is om geld weg te zetten, gaat het ook wel eens mis. De DSB Bank overkwam het op 12 oktober 2009 nadat een oproep leidde tot een bankrun. Toen de uitstroom van spaargeld te hoog werd moest De Nederlandsche Bank de DSB onder curatele plaatsen. Ondanks deze vervelende ontwikkelingen is het spaargeld van de meeste spaarders bij DSB nog steeds veilig.

De DSB Bank heeft net als alle andere banken in Nederland een vergunning van De Nederlandsche Bank (DNB). Spaartegoeden in de spaarproducten van DSB vallen onder het depositogarantiestelsel waardoor ze tot 100.000 euro gegarandeerd zijn. Alleen het bedrag boven de 100.000 euro en bedragen gestort in de door DSB aangeboden achtergestelde deposito's vallen buiten het garantiestelsel.

Update 5-jul-2011: De bij DSB Bank afgesloten achtergestelde deposito’s vallen toch onder het garantiestelsel. De Nederlandsche Bank zal de terugbetaling verzorgen. Zie voor meer informatie dit nieuwsbericht.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Hoe krijg ik mijn spaargeld terug dsb?
In de week van 30 november is de aanvraagprocedure voor het depositogarantiestelsel van start gegaan. Rekeninghouders zijn via krantenadvertenties, brieven,...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoeveel is depositogarantie dsb euro?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel is depositogarantie dsb euro?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: depositogarantie 2011, deposito garantie DSB, depositogarantie hoveel, dsb deposito garantie, hoeveel depositogarantie 2011.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 20-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: