Vraagbaak: Waar kan ik zilvervloot sparen?

De Zilvervloot-rekening is een spaarrekening voor kinderen, die naast de gebruikelijke jaarlijkse rente aan het eind van de looptijd een extra bonusrente uitkeert. De Zilvervloot-rekening was vroeger een bekende spaarvorm die onder andere werd aangeboden bij de Rijkspostspaarbank.

De spaarvorm werd in 1958 geïntroduceerd middels de jeugdspaarwet van staatssecretaris Schmelzer. Deze wet hield in dat jongeren van 15 tot en met 20 jaar op een zilvervloot-rekening bij de bank geld konden sparen tot een maximum bedrag per kalenderjaar, waarna ze aan het eind van die periode van de staat een premie kregen van 10% van het spaartegoed (inleg + rente). Op 1 januari 1992 werd de wet ingetrokken.

Na afschaffing van de regeling was het een tijdlang niet meer dan een gekoesterde herinnering, maar ondertussen zijn er andere banken die soortgelijke spaarrekeningen voor jeugdigen aanbieden. ASN biedt bijvoorbeeld het spaarproduct ASN Jeugdsparen aan. De DSB bood vanaf 2007 een spaarproduct onder dezelfde naam 'Zilvervlootrekening' aan. Echter, deze bank is in 2009 omgevallen.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

DSB laat zilvervloot herleven
Kinderen krijgen vaak van alles, maar dat het niet vanzelf komt moeten ze leren. Met de (her-)introductie van de Zilvervloot doet de DSB haar duit in het zakje.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Waar kan ik zilvervloot sparen?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Waar kan ik zilvervloot sparen?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: zilvervloot sparen, zilvervlootsparen, zilvervloot spaarrekening, waar zilvervloot sparen, zilvervloot.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 18-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: