Mm, 31-jan-2013

Bank of Scotland wordt Lloyds Bank

De ook in Nederland actieve Bank of Scotland gaat haar naam wijzigen naar Lloyds Bank. Behalve de naam verandert alleen het internetadres waarmee de bank bereikbaar is.

In Nederland is Bank of Scotland al meer dan tien jaar actief met in eerste instantie vooral hypotheken. Vanaf medio 2010 biedt de bank ook spaarproducten. De eerste jaren stond de bank hiermee regelmatig hoog in de ranglijsten en won ze hierdoor het Gouden Spaarvarken in 2011. Vanaf eind 2012 lijkt het rentebeleid gewijzigd en scoort de bank niet meer zo hoog.

De naam Bank of Scotland leverde soms wel verwarring op met die van Royal Bank of Scotland (RBS), die in Nederland vooral actief is met beleggingsproducten. Met name tijdens de perikelen rond de mislukte overname van ABN AMRO en de neergang van Fortis ontvingen we regelmatig vragen hierover.

Lloyds Bank is in Nederland sinds 1966 actief op de zakelijke markt. In 2009 is Bank of Scotland overgenomen door Lloyds Banking Group. Hierdoor is de grootste consumentenbank van Groot-BrittanniŽ ontstaan, die in meer dan 20 landen actief is als Lloyds Bank. Vandaar dat de bank ook in Nederland verder gaat onder de naam Lloyds Bank.

Er is gekozen voor een gefaseerde overgang naar de nieuwe naam. De spaarproducten gaan binnenkort over op de naam Lloyds Bank. Voor hypotheken blijft de naam Bank of Scotland voorlopig gehandhaafd. Later dit jaar zal de naamswijziging ook voor hypotheken worden doorgevoerd. Hierover worden klanten tijdig geÔnformeerd. Het productaanbod blijft verder gelijk.

Ook juridisch wijzigt er niets. Zowel Bank of Scotland als Lloyds Bank zijn in Nederland handelsnamen van Bank of Scotland plc. Bank of Scotland plc is op haar beurt onderdeel van Lloyds Banking Group plc. Uw spaargeld blijft vallen onder de bankvergunning van Bank of Scotland plc en is tot £ 85.000,- gegarandeerd via het Britse depositogarantiestelsel. De productvoorwaarden wijzigen inhoudelijk niet, maar krijgen de toevoeging dat Lloyds Bank een handelsnaam van Bank of Scotland plc is.

Met de nieuwe naam komt er voor Nederland een nieuw internet adres: lloydsbank.nl. Klanten kunnen binnenkort met hun bestaande rekeningnummer en inloggegevens inloggen via dit nieuwe adres.

Bron: bankofscotland.nl

Zie ook:

  • Bank of Scotland betreedt de Nederlandse spaarmarkt
    Na LeasePlan gooit een nieuwe buitenstaander de spreekwoordelijke knuppel in het rentehok. Gedekt door het Britse garantiestelsel lanceert de Bank of Scotland een spaarrekening met hoge rente.
  • In de schijnwerper: Bank of Scotland Internet Spaarrekening
    Een top-rente en ook nog eens geld cadeau na het openen van een spaarrekening? Dat klinkt goed! Maar wat komt er verder bij kijken? Spaarbaak opent een rekening bij Bank of Scotland zodat u weet waar u aan toe bent. Onze ervaringen? Lees verder...

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: lloyds bank, bank of scotland inloggen spaarrekening, overname bank of scotland lloyds, Bank Of Schotland Onderdeel Lloyds, rbs wordt lloyds.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: