Mm, 19-aug-2010

Klantenstop bij LeasePlan wegens succes

De introductie van LeasePlan Bank is zo goed verlopen dat de bank tijdelijk geen nieuwe klanten meer aanneemt. Sinds de opening in februari 2010 zijn er ruim 50.000 klanten aangetrokken die bij elkaar ruim 1 miljard euro hebben ingelegd.

Dit meldt LeasePlan Bank op haar website*, in een persbericht** en in een e-mail aan haar klanten. De huidige klanten kunnen blijven sparen en inleggen. Omdat er momenteel geen nieuwe rekeningen kunnen worden geopend heeft Spaarbaak de rekening verplaatst van het renteoverzicht van rekeningen zonder voorwaarden naar het overzicht van spaarrekeningen met voorwaarden. Bekijk voor de actuele rente het overzicht van alle LeasePlan rekeningen.

LeasePlan Corporation introduceerde in februari van dit jaar de nieuwe internetspaarbank LeasePlan Bank. Het product LeasePlan Internetsparen (zie ook dit artikel) stond sinds de introductie bovenin de Spaarbaak Top-10 en valt op doordat het de enige spaarrekening is die in afgelopen maanden de rente heeft verhoogd. Bij de internetspaarrekening van LeasePlan Bank is, in tegenstelling tot spaarrekeningen van concurrenten, de rente gekoppeld aan de marktrente op basis van de Euribor en een vaste opslag in heel 2010. Een andere voor spaarders interessante eigenschap van de internetspaarrekening is dat de rente maandelijks wordt bijgeschreven. Ook de LeasePlan spaardeposito's staan sinds de introductie hoog in de ranglijsten. De klanttevredenheid is volgens een recent TNS-NIPO onderzoek hoog en het heldere en transparante rentebeleid spreekt spaarders aan.

LeasePlan Corporation is van start gegaan met de internetspaarbank om zo haar financieringsbasis verder te verbreden. Eerder gaf LeasePlan aan op de middellange termijn tussen de 10% en 20% van de totale financieringsbehoefte met spaargeld te willen financieren.

In een toelichting zegt Guus Stoelinga, CFO van LeasePlan Corporation: "We zijn zeer verheugd dat sinds de opening van de spaarbank particuliere spaarders en bedrijven LeasePlan Bank weten te vinden. Ons concept van eerlijk en transparant sparen blijkt klanten aan te spreken. Door de overweldigende toestroom van spaargelden zullen we op korte termijn onze doelstelling voor dit jaar bereiken. Aangezien wij streven naar evenwichtige financiering van de balans, zullen wij daarom binnenkort tijdelijk geen nieuwe klanten aannemen. Voor onze bestaande klanten verandert er niets. Zij kunnen dan ook gewoon bij ons blijven sparen en inleggen."

Bron: LeasePlan bank

Zie ook:

  • LeasePlan start internetspaarbank
    Het moederbedrijf van LeasePlan Nederland, LeasePlan Corporation, lanceert een internetspaarbank voor particulieren, bedrijven en instellingen.
  • In de schijnwerper: LeasePlan Internetsparen
    Sinds eind 2008 wordt de spaarrente steeds lager. Dat LeasePlan tegen de trend in nieuwe spaarrekeningen durft te lanceren met relatief hoge rente stemt hoopvol. Spaarbaak opent daarom zelf een rekening. Lees verder voor onze ervaringen...

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: leaseplanbank & klantenstop, leaseplan klantenstop, leaseplan bank ervaringen, leaseplan bank stress test, stop spaarrekeningen lease plan.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: