Vraagbaak: Hoeveel belastingen moet ik betalen op kansspelen?

Over prijzen bij kansspelen duurder dan 454 moet kansspelbelasting worden betaald. Onder een prijs vallen alle zaken waaraan in het economisch verkeer waarde is toe te kennen. Het tarief is 29%.

Als de winnaar de kansspelbelasting betaalt, houdt de organisator dit in op de geldprijs. Of de organisator vraagt aan de winnaar eerst de kansspelbelasting te betalen. Daarna krijgt de winnaar het prijzengeld uitgekeerd.

De organisator kan er ook voor kiezen om de kansspelbelasting voor zijn rekening te nemen. Als de organisator de kansspelbelasting voor zijn rekening neemt, krijgt de winnaar de volledige prijs uitgekeerd. De kansspelbelasting wordt dan niet ingehouden op de prijs. De organisator betaalt 40,85% belasting over de prijs.

Wie een prijs wint in een buitenlands kansspel moet daarvan zelf aangifte doen op het aangiftebiljet kansspelbelasting. Dit kan worden aangevraagd bij de Belastingdienst.

[bron: rijksoverheid.nl]

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2021 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoeveel belastingen moet ik betalen op kansspelen?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel belastingen moet ik betalen op kansspelen?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoe lang duurt overboeking bij ing?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: belasting over prijzengeld, hoeveel belasting over kansspelen, belasting op kansspelen, hoeveel belasting over prijzengeld, hoeveel kansspelbelasting wordt er ingehouden.
Copyright © 2005-2021 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-okt-2021

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: