Mm, 16-jun-2011

Dossier: Inflatie

Inflatie zorgt ervoor dat het geld minder waard wordt. Voor mensen met spaargeld is inflatie een zorg, voor mensen met schulden is inflatie een zegen. In dit dossier is alle informatie over inflatie verzameld.

De inflatie geeft aan hoeveel duurder of goedkoper het leven voor een gemiddeld huishouden in Nederland is geworden in een jaar tijd. Stijgen de prijzen van de goederen en diensten dan wordt dit inflatie genoemd.

Door de inflatie worden zowel de schulden als het spaargeld minder waard. Een hypotheek is daardoor makkelijker af te lossen, maar van het moeizaam opgespaarde fortuin kan minder worden gekocht. Door het gebruik van rente probeert men de waarde van het geld te beschermen tegen inflatie.

Dit dossier geeft een overzicht van de belangrijkste artikelen, nieuwsberichten en vragen op Spaarbaak, gerelateerd aan de inflatie, stijging van prijzen, koopkrachtontwikkeling en aanverwante zaken.

Nieuws

Artikelen

  • Koopkracht versus inflatie
    Sinds 2006 gaat het weer beter met de koopkracht. Helaas wordt de koopkrachtstijging meestal door de inflatie weer teniet gedaan en zagen we jaar na jaar een vermindering van het reŽel besteedbare inkomen.

Vragen

Tools

  • De Spaarbaak vraagbaak
    Zoek via deze pagina naar antwoorden op veelgestelde vragen. Tevens geeft deze pagina een overzicht van veelgestelde vragen.

Links

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Populaire zoekteksten: testing, schulden en inflatie, inflatie historisch, cbs inflatiewaarden 2005-2013, inflatie en schulden.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 20-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: