Welkom bij Spaarbaak

Deze website is er vooral voor spaarders die meer willen maken van hun spaargeld en er serieus mee omgaan. U vindt hier interessante artikelen en dossiers over sparen, actueel nieuws, veelgestelde vragen, handige tools die u kunnen helpen bij het maken van uw keuzes en nuttige links naar andere websites voor spaarders.
Wat is de waarde van een unie van utrecht rijksdaalder?   Waar kan je speciale 2 euro munten inruilen?   Wat is een schaars gouden tientje waard?   Wat is de waarde van zilveren tientje wilhelmina met lang haar 1897?   Hoe kan ik via de mail contact krijgen met ing?   Is sparen veilig?   Welke banken horen bij elkaar?   Belasting over erfenis is dit spaargeld of inkomsten?   Wat is de toprekening van de ing?   Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?   Alle beantwoorde vragen...
Belangstelling sparen gedaald met de rente
Met de drastische daling van de spaarrente in de afgelopen jaren is ook de belangstelling voor sparen geminimaliseerd. Dit heeft helaas tot gevolg dat Spaarbaak niet meer actief onderhouden kan worden.
Profiteren van lage renteProfiteren van lage rente
De rente is al enige tijd relatief laag. Voor spaarders is dat nadelig want het spaargeld levert minder spaarrente op. Echter, wanneer u naast spaarder ook huiseigenaar bent, kunt u toch profijt hebben van de lage rentestand.
Nul procent is geen 1 april grap
Per 1 april wordt geen rente meer gegeven. Grapje zeker? Nee hoor, niet bij Triodos Bank. Die bank biedt op een 1-jarig deposito maar liefst 0,0 procent rente.
Spaartegoeden nemen toe maar inleg is lager
De spaartegoeden van Nederlandse huishoudens zijn in 2015 met ongeveer 4,5 miljard euro toegenomen, Echter, slechts 386 miljoen hiervan betreft netto inleg.
Column: Mijn pensioenplan? Aflossen!
Nu de inflatie tot maximale hoogte gestegen is en de spaarrente maar blijft dalen, vragen veel spaarders zich af of ze nog goed bezig zijn als ze hun geld op een spaarrekening zetten. Is aflossen op de hypotheek niet beter dan sparen?
Iedereen kan sparenIedereen kan sparen
Sparen is nuttig en levert geld op. Maar wat moet u doen indien u onvoldoende geld hebt om te sparen? De tips in dit artikel helpen u verder op weg.
Inflatie in 2015 de laagste na 1987
De inflatie is in 2015 gemiddeld uitgekomen op 0,6 procent. Dit is de laagste prijsstijging voor consumenten na 1987. Vooral lagere olieprijzen drukken de inflatie.
Argenta verhoogt depositorente
In navolging van de recente renteverhoging door NIBC heeft ook Argenta - tegen de stroom van renteverlagingen in - de rente op twee van haar kortlopende deposito's verhoogd.
NIBC verhoogt depositorente naar 1,6 procent
Tegen de aanhoudende stroom van renteverlagingen in verhoogt internetbank NIBC Direct de rente van haar 1-jarige depositorekening van 1,4% naar 1,6%.

Tools

Spaarbaak biedt niet alleen veel informatie, maar ook handige interactieve hulpmiddelen zoals deze:
 • De Spaarbaak valutacalculator   nieuw!
  Met deze calculator kunt u gemakkelijk uitrekenen hoeveel euro een dollar of andere vreemde valuta momenteel waard is of andersom.
 • Het Spaarbaak renteoverzicht
  Wat is de hoogste rente? Het Spaarbaak renteoverzicht geeft een actueel beeld van de huidige spaarrente. Zowel rekeningen zonder als met voorwaarden worden in duidelijke ranglijsten getoond.
 • De Spaarbaak vraagbaak
  Dagelijks bereiken ons vragen over sparen. Via de Spaarbaak vraagbaak kan gezocht worden naar antwoorden op veelgestelde vragen.

Alle tools...


Spaarbelasting verandert
De door veel spaarders bekritiseerde vermogensrendementsheffing wordt aangepast. De vrijstelling wordt verhoogd voor kleinere spaarders en het fictieve rendement wordt gekoppeld aan de spaarrente van de afgelopen jaren. De aanpassing wordt betaald door de rijkere spaarders die worden afgerekend op mogelijke beleggingswinsten.
Vermogensbelasting kan beter
Door de lage spaarrente staat de huidige forfaitaire heffing op vermogen onder druk. Komende Prinsjesdag komt Minister Dijsselbloem van FinanciŽn met een alternatief voor de huidige vermogensrendementsheffing. De belasting op vermogens wordt rechtvaardiger voor gewone spaarders.
Alternatieven voor sparenAlternatieven voor sparen
Door de lage spaarrente vragen veel spaarders zich af of hun spaargeld voldoende oplevert en hoe ze er meer van kunnen maken. In dit artikel worden mogelijk interessante alternatieven nader belicht.
Zwart spaargeld? Geen boete maar inkeren!
Was het jaren geleden in zekere zin maatschappelijk geaccepteerd dat iemand zijn spaargeld op een geheime bankrekening in het buitenland stortte, nu worden er internationale informatie-uitwisselingsverdragen gesloten en wordt het bankgeheim in diverse voormalige belastingparadijzen opgeheven. Leuker kan de belastingdienst het niet maken, wel makkelijker...
Belasting en spaargeld
Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker! Helaas kan ook uw spaargeld zich niet onttrekken aan het leed dat belastingen heet. Meer weten? Lees dan verder...

Dossiers

 • Dossier: Spaargeld en belasting
  Niet lang nadat de bewuste spaarder een beetje op weg is met zijn spaargeld komt de fiscus langs. Bezit men meer dan een zeker bedrag, dan moet er belasting worden afgedragen. Wat er bij komt kijken en wat er tegen te doen valt leest u in dit dossier.
 • Dossier: Spaarloon
  De spaarloonregeling is ingevoerd om werknemers te stimuleren een deel van hun loon te sparen. Een gespaard bruto loon wordt in de regeling na vier jaar belastingvrij uitgekeerd. Door dit fiscale voordeel is de regeling erg aantrekkelijk.
 • Dossier: Inflatie
  Inflatie zorgt ervoor dat het geld minder waard wordt. Voor mensen met spaargeld is inflatie een zorg, voor mensen met schulden is inflatie een zegen. In dit dossier is alle informatie over inflatie verzameld.

Populaire zoekteksten: interview rené frijters, belastingteruggave 2015binnen, inflatie, internetsparen nn opinie, knab.
Copyright © 2005-2023 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 1-okt-2023

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: