Mm, 14-sep-2015

NIBC verhoogt depositorente naar 1,6 procent

Tegen de aanhoudende stroom van renteverlagingen in verhoogt internetbank NIBC Direct de rente van haar 1-jarige depositorekening van 1,4% naar 1,6%.

Met deze renteverhoging pakt NIBC de koppositie in onze Top-20 Depositorekeningen (tot 1 jaar vast). Voorheen deelde de bank deze positie met concurrenten LeasePlan Bank, ATB en Aegon bij een depositorente van 1,4%. De grote vraag is natuurlijk of de andere banken dit voorbeeld zullen volgen.

In een e-mail aan haar klanten verklaart de bank haar opmerkelijke renteverhoging: "Bij NIBC Direct vinden we dat sparen beter kan. Zeker in een tijd waarin de spaarrentes voornamelijk dalen. Daarom verhoogt NIBC Direct vanaf maandag 14 september 2015 tot 9 oktober 2015 de rente op een nieuw te openen 1-jaars termijndeposito van 1,40% naar 1,60%. "

Update: op 8 oktober maakte NIBC bekend de actie te verlengen. U kunt tot 9 november 2015 gebruik maken van de hogere depositorente.

Zoals uit bovenstaand bericht blijkt is de renteverhoging een tijdelijke actie. Voor een termijndeposito met een periode van twee jaar vast is de rente momenteel lager, namelijk 1,5%, terwijl die voor vijf jaar vast met 1,65% slechts marginaal hoger is.
Zie ook dit overzicht van rentestanden van NIBC Direct.

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: testing, nibc verhoogd rente, nibcdirect speciale aanbieding 1jarige depositorente.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: