Mm, 10-okt-2011

Dossier: Spaarloon

De spaarloonregeling is ingevoerd om werknemers te stimuleren een deel van hun loon te sparen. Een gespaard bruto loon wordt in de regeling na vier jaar belastingvrij uitgekeerd. Door dit fiscale voordeel is de regeling erg aantrekkelijk.

Omdat het ingelegde spaargeld vier jaar vast staat komt elk jaar de inleg van vier jaar eerder vrij. Daarnaast kan het gespaarde loon voortijdig worden vrijgegeven bij bijzondere gebeurtenissen, zoals bij het kopen van een huis, bij onbetaald verlof of bij het starten van een eigen bedrijf.

Laatste nieuws: Op Prinsjesdag 2011 is aangekondigd dat de succesvolle spaarloonregeling evenals de levensloopregeling wordt afgeschaft en wordt vervangen door vitaliteitssparen.

Dit dossier geeft een overzicht van de belangrijkste artikelen, nieuwsberichten en vragen op Spaarbaak gerelateerd aan de spaarloonregeling.

Nieuws

Artikelen

 • Bedenk goed wat u met uw spaarloon doet
  In 2012 valt uw spaarloon vervroegd vrij. Opname is niet verplicht, maar kan verstandig zijn. Opnemen of toch laten staan? Dit artikel helpt u bij deze keuze.
 • Levenloopsparen. Wat is het en waarom zou je?
  De levensloopregeling is een regeling die werknemers in staat stelt geld opzij te zetten voor later. In tegenstelling tot de spaarloonregeling spaart men niet voor contante bedragen, maar voor vrije tijd.

Vragen

Tools

 • De Spaarbaak vraagbaak
  Zoek via deze pagina naar antwoorden op veelgestelde vragen. Tevens geeft deze pagina een overzicht van veelgestelde vragen.
 • De "spaar je rijk" calculator
  Met deze calculator kunt u uitrekenen hoelang of hoeveel u moet sparen en hoeveel dat oplevert. Ook kunt u uitrekenen hoelang u moet sparen om een gewenst eindbedrag te bereiken.

Links

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Populaire zoekteksten: testing, spaarloon, ing spaarloon formulier, ing bedrijfssparen opnemen 15 september, abn amro spaarloon opnemen september 2010.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 13-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: