Dossiers

De Spaarbaak dossiers geven informatie over aan sparen gerelateerde onderwerpen. Elk dossier geeft een overzicht van de belangrijkste artikelen, nieuwsberichten en vragen gerelateerd aan het betreffende onderwerp.

Momenteel zijn de volgende dossiers beschikbaar:
 • Dossier: Spaargeld en belasting
  Niet lang nadat de bewuste spaarder een beetje op weg is met zijn spaargeld komt de fiscus langs. Bezit men meer dan een zeker bedrag, dan moet er belasting worden afgedragen. Wat er bij komt kijken en wat er tegen te doen valt leest u in dit dossier.
 • Dossier: Spaarloon
  De spaarloonregeling is ingevoerd om werknemers te stimuleren een deel van hun loon te sparen. Een gespaard bruto loon wordt in de regeling na vier jaar belastingvrij uitgekeerd. Door dit fiscale voordeel is de regeling erg aantrekkelijk.
 • Dossier: Inflatie
  Inflatie zorgt ervoor dat het geld minder waard wordt. Voor mensen met spaargeld is inflatie een zorg, voor mensen met schulden is inflatie een zegen. In dit dossier is alle informatie over inflatie verzameld.
 • Dossier: Icesave
  In een tijd dat sparen een solide imago had en meerdere banken hoge rentes boden, bestormde het IJslandse Landsbanki de Nederlandse markt met een toprente. De val van Icesave was voor veel spaarders een koude douche.
 • Dossier: DSB
  De DSB Bank van Dirk Scheringa veroorzaakte heel wat beweging op de spaarmarkt. Na aanvankelijk als dubieuze leenboer naam te hebben gemaakt, betrad DSB de spaarmarkt met hoge spaarrentes en een gratis betaalrekening die zelfs rente opleverde.

Meer lezen? Lees dan de artikelen, onze nieuwsberichten of bekijk het nieuwsarchief.

Populaire zoekteksten: testing, nieuwsarchief dossier dsb, spaarmarkt 2012, spaarmarkt columns 2012.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 15-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: