Vraagbaak: Waar kan je beste goud verkopen?

In het artikel Alternatieven voor sparen wordt onder andere het kopen van fysiek goud en zilver genoemd. Door de enorm gestegen prijs staan goud en zilver momenteel erg in de belangstelling. De prijsstijging is deels te wijten aan de inflatie, maar vooral ook het gevolg van de gestegen vraag.

Aan de vragen die wij ontvangen merken wij dat ook bij Spaarbaak bezoekers de belangstelling groot is. Let op: investeren in goud of zilver is niet zonder risico's. Naast prijsstijgingen kunt u ook te maken krijgen met prijsdalingen, waardoor uw investering minder waard wordt.

Kopen en verkopen
Zowel goud als zilver kunt u kopen in de vorm van munten en baren. Indien men liever geen fysiek goud of zilver thuis bewaart, dan is een beleggingsrekening een goed alternatief. Voor de aanschaf van fysiek goud of zilver kan men in Nederland terecht bij handelaren, veilingen, juweliers of particulieren. Let op: bij het kopen/verkopen van goud en zilver zijn vaak kosten van toepassing. De kosten hangen af van de verkoopmethode en de partij, maar kunnen oplopen van enkele tot tientallen procenten. Zilveren baren zijn belast met BTW, in tegenstelling tot zilveren munten. Met gouden munten kunt u gemakkelijk een grote geldwaarde onopvallend meedragen, bijvoorbeeld tussen de munten in uw portemonnee.

Websites
U kunt online uw goud en zilver aanschaffen bij onder andere de volgende websites:


Sommige van deze partijen hebben ook een winkel of kantoorfiliaal waar u langs kunt gaan om de munten of baren terplekke te kopen of verkopen.

Veilingen
Op muntveilingen kunt u ook goud en zilver kopen en verkopen. De meest bekende veilingen op dit gebied zijn:
Juweliers
Voor het kopen en verkopen van goud en zilver kunt u ook terecht bij uw plaatselijke juwelier. Met name voor sieraden en andere voorwerpen van edelmetaal is de juwelier het uitgelezen adres. Het beste kunt u dan kiezen voor een juwelier die gebruik maakt van de actuele goud- en zilverprijs, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Ga liever niet naar een louche partij, maar kies voor eentje die al bij voorbaat een duidelijk overzicht geeft. In de regio Zuid Holland is Ros Juweliers een goed voorbeeld hiervan. Deze firma biedt op haar website voor zowel kopers als verkopers een uitgebreid en regelmatig bijgewerkt overzicht van prijzen voor goud en zilver van de diverse gehaltes.

Particulieren
Door aan andere particulieren te kopen of verkopen kunt u zich soms kosten besparen. Via websites als Marktplaats en eBay wordt een groot en divers assortiment aangeboden. Let er wel op dat u verstandig en veilig handelt want op deze platforms zijn soms ook oplichters actief.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wat is goud waard?
De goudprijs is de laatste jaren enorm gestegen. De huis-aan-huis-bladen staan vol met advertenties van juweliers en goudhandelaren die uw...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Waar kan je beste goud verkopen?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Waar kan je beste goud verkopen?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: