Vraagbaak: Wat betekent voordeel uit sparen en beleggen?

Met de term "voordeel uit sparen" wordt bedoeld het (fictieve) rendement dat u op uw spaartegoed maakt, met andere woorden de rente die u ontvangt. Bij "voordeel uit beleggen" gaat het om het al dan niet fictieve rendement dat u op uw beleggingen maakt, met andere woorden de divendenten die u ontvangt en de eventuele (koers-)winst die u bij verkoop van beleggingen realiseert.

In box 3 van het in de inkomstenbelasting gebruikte boxenstelsel gaat het om het "voordeel uit sparen en beleggen", en wordt daar een fictief rendement van 4% over veronderstelt voor het vermogen dat boven de heffingvrije voet valt. Vervolgens moet u daar 30% belasting over afdragen. Effectief betekent dat dus een belastingheffing van 1,2% over het in box 3 belaste vermogen.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Dossier: Spaargeld en belasting
Niet lang nadat de bewuste spaarder een beetje op weg is met zijn spaargeld komt de fiscus langs. Bezit men meer dan een zeker bedrag, dan moet er belasting worden afgedragen. Wat er bij komt kijken en wat er tegen te doen valt leest u in dit dossier.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2021 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat betekent voordeel uit sparen en beleggen?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat betekent voordeel uit sparen en beleggen?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoe lang duurt overboeking bij ing?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: voordeel uit sparen en beleggen, Wat wordt bedoeld met sparen en beleggen, box 3 voordeel uit sparen en beleggen.
Copyright © 2005-2021 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 5-dec-2021

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: