Vraagbaak: Wat met beleggingsfondsen bij faillissement bank?

Voor beleggingen is met ingang van de Wft niets gewijzigd. Het nieuwe beleggerscompensatiestelsel voorziet in een vergoeding tot een maximumbedrag van € 20.000 per persoon.

Het beleggerscompensatiestelsel beschermt particulieren en 'kleine' ondernemingen die, op grond van een beleggingsdienst, geld of financiële instrumenten (bijvoorbeeld effecten of opties) hebben toevertrouwd aan een vergunninghoudende bank of beleggingsonderneming.

Kort samengevat komen vorderingen (in geld of effecten) die verband houden met het verrichten van bepaalde (beleggings)diensten in aanmerking voor vergoeding. Het gaat daarbij om geld of effecten van een belegger die in verband met die (beleggings)diensten gehouden worden en die, indien een bank of beleggingsonderneming niet in staat is aan haar verplichtingen jegens de cliŽnten-beleggers te voldoen, niet aan de belegger kunnen worden teruggegeven. Schade ten gevolge van beleggingsverliezen geleden op financiŽle instrumenten zelf komt niet voor vergoeding in aanmerking.

[bron: dnb.nl]

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Is sparen veilig?
Tegoeden in betaalrekeningen, spaarrekeningen en deposito's worden in Nederland gegarandeerd tot een zekere hoogte. In principe valt iedere bank in...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat met beleggingsfondsen bij faillissement bank?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat met beleggingsfondsen bij faillissement bank?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: beleggingsfonds faillissement, beleggingsfondsen faillissement bank, faillissement beleggingsfonds, beleggingsfondsen faillissement, bank failliet beleggingsfondsen.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 25-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: