Vraagbaak: Wat moet ik doen als ik niet weet hoeveel ik per maand moet sparen?

Veel mensen vinden het prettig om wat spaargeld achter de hand te hebben voor onvoorziene uitgaven of om lastige perioden te kunnen overbruggen. Wat voor u een verstandige spaarsom is, hangt af van uw persoonlijke omstandigheden.

Het Nibud heeft enige tijd geleden de Bufferberekenaar ontwikkeld. Met dit handige hulpmiddel kunt u voor uw persoonlijke situatie uitrekenen wat een verstandige buffer zou zijn. Door regelmatig te sparen en geen overmatige uitgaven te doen kunt u deze buffer bij elkaar sparen. Indien u het gespaarde geld op een spaarrekening zet krijgt u rente waardoor het sparen sneller gaat.

In het Spaarbaak overzicht van spaarrekeningen zonder beperkende voorwaarden kunt u zien welke spaarrekening op dit moment een aantrekkelijke rente biedt. Bekijk dit overzicht voor de rente bij uw huisbank of bij andere banken.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Iedereen kan sparen
Sparen is nuttig en levert geld op. Maar wat moet u doen indien u onvoldoende geld hebt om te sparen? De tips in dit artikel helpen u verder op weg.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2021 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat moet ik doen als ik niet weet hoeveel ik per maand moet sparen?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat moet ik doen als ik niet weet hoeveel ik per maand moet sparen?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoe lang duurt overboeking bij ing?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: wat als je niet kunt sparen, belastingvrije spaarsom 2013, belastingvrije spaarsom, belastingvrije spaarsom 4, wat moet je doen als je niet kunt sparen.
Copyright © 2005-2021 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 22-jun-2021

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: