Mm, 4-feb-2010

Dossier: Icesave

In een tijd dat sparen een solide imago had en meerdere banken hoge rentes boden, bestormde het IJslandse Landsbanki de Nederlandse markt met een toprente. De val van Icesave was voor veel spaarders een koude douche.

Aangemoedigd door een prima rating, de geboden garantie en hoge rente legden ruim honderdduizend Nederlandse spaarders vele miljoenen euro's in. De meeste spaarders hielden hun inleg binnen de garantiegrenzen, maar een paar honderd spaarders en enkele overheidsinstanties boekten grotere bedragen over. Als donderslag bij heldere hemel viel de bank om in oktober 2008 en konden duizenden spaarders kennis maken met het depositogarantiestelsel. De meeste spaarders hadden nog voor de kerst al hun spaargeld terug, maar een kleine groep viel buiten de boot.

Dit dossier geeft een overzicht van de belangrijkste artikelen, nieuwsberichten en vragen met betrekking tot Icesave.

Nieuws

Artikelen

  • Veilig sparen met garantie
    De meeste spaarders hechten veel aan zekerheid. Om de spaarders in deze wens te ondersteunen is door de Nederlandse banken gezamelijk een garantieregeling in het leven geroepen.
  • Hoogste spaarrente? Waar vind je die?
    Natuurlijk wil iedere bewuste spaarder goed sparen en dus z'n spaargeld tegen de hoogste spaarrente wegzetten. Vroeger koos men zonder nadenken de huisbank. Tegenwoordig valt er gelukkig meer te kiezen.

Vragen

Tools

  • De Spaarbaak vraagbaak
    Zoek via deze pagina naar antwoorden op veelgestelde vragen. Tevens geeft deze pagina een overzicht van veelgestelde vragen.

Links

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Populaire zoekteksten: testing, val icesave, val van Icesave, de val van Icesave, wikipedia icesave.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 16-apr-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: