Vraagbaak: Hoeveel staat de amerikaanse dollar valuta op de euro?

De waarde van de euro ten opzichte van andere valuta varieert afhankelijk van economische omstandigheden en ontwikkelingen. Met de Spaarbaak valutacalculator kunt u gemakkelijk uitrekenen hoeveel de euro in andere valuta waard is, of andersom. Daarbij wordt de meest recente koers gebruikt. U ziet er bijvoorbeeld de waarde van 100 Zwitserse frank, 10 Britse pond of 20 Amerikaanse dollar.

Amerikaanse dollar
Vaak wordt de waarde van de euro vergeleken met die van de Amerikaanse dollar. In het verleden zijn er al de nodige schommelingen geweest. De openingskoers in 1999 was ongeveer $1,18. Tot oktober 2000 daalde de waarde van de euro tot $0,82. Daarna steeg de euro gestaag tot $1,60 medio 2008, mede door de inflatie van de dollar. Vanaf dat hoogtepunt werd de euro weer minder waard. Op 3 december 2009 was de euro nog $1,51 waard en op het dieptepunt op 8 juni 2010 was de euro bijna terug op de openingskoers van 1999 met een waarde van $1,19.

Crisis in Griekenland
Door de onrust rond de financiële crisis in Griekenland daalde begin mei 2010 de euro harder dan daarvoor. Vanaf december 2009 was de daling zo'n 6 dollarcent per maand, maar in de eerste week van mei verloor de euro 6 dollarcent in slechts één week. Op 7 mei 2010 was de euro $1,27 waard. In het navolgende weekend namen de Europese ministers van Financiën steunmaatregelen om de val van de euro te stuiten. Een week later bleek de markt nog steeds onrustig en werd op 17 mei 2010 met een koers van $1,23 het laagste punt in 4 jaar bereikt, in juni 2010 werd de koers zelfs nog iets lager, nl. $1,19 op 8 juni.

Herstellen vertrouwen
De verschillende pogingen van de Europese regeringen om het vertrouwen in de euro te herstellen, bleken uiteindelijk niet tevergeefs en hebben positief effect gehad. Na het dieptepunt in juni 2010 is de euro weer gaan stijgen en werd op 4 mei 2011 een voorlopige top van $1,49 gehaald. Op peildatum 22-apr-2024 is één euro ongeveer $1.06 Amerikaanse dollar waard (bron: ECB).

Zwitserse frank
Door de onzekerheid op de beurs en de angst voor inflatie zijn veel beleggers op zoek naar een veilige haven. Dit is onder andere te zien aan de stijgende koers van goud. Daarnaast is er ook grote belangstelling voor de Zwitserse frank (CHF) waardoor de koers van deze munt vanaf eind 2007 steeds sneller klimt ten opzichte van de euro. Eind oktober 2007 was één euro nog zo'n 1.68 CHF waard. Daarna nam de waarde af en ging het met name in 2010/2011 steeds sneller bergafwaards (4-jan-2010: 1.49, 3-jan-2011: 1.25). Het voorlopige dieptepunt was 1.05 CHF op 10 augustus 2011. Op 6-sep-2011 heeft de Zwitserse Centrale Bank maatregelen genomen en een grens gesteld aan de stijging van de frank ten opzichte van de euro. De bank zal door massaal opkopen van buitenlandse valuta voorkomen dat de euro onder de 1,20 frank zakt. Door deze maatregel ging de koers dezelfde dag nog van 1,10 CHF naar ruim 1,20 CHF. Op peildatum 22-apr-2024 is één euro ongeveer 0.97 Zwitserse frank waard.

Wisselkoersen
De Europese Centrale Bank (ECB) houdt de wisselkoers van de euro ten opzichte van andere valuta bij op dagelijkse basis. Op deze pagina zijn de huidige koersen in te zien. In deze ECB webpagina wordt de euro-usd grafiek getoond en kan men ook grafieken voor andere valuta selecteren.

Met de Spaarbaak valutacalculator kunt u op basis van de meest recente koers gemakkelijk uitrekenen hoeveel de euro in andere valuta waard is, of andersom.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

De Spaarbaak valutacalculator
Met deze calculator kunt u gemakkelijk uitrekenen hoeveel euro een dollar of andere vreemde valuta momenteel waard is. U kunt ook eerst het bedrag in euro's invullen om uit te rekenen hoeveel dit in de gewenste valuta waard is.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoeveel staat de amerikaanse dollar valuta op de euro?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoeveel staat de amerikaanse dollar valuta op de euro?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: dollarvaluta, koersschommeling usd-euro 27 november 2012, aan hoeveel staat de amerikaanse dollar in eur, amerikaanse dollar hoerveel euro juni 2012, valuta op de.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 23-apr-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: