Vraagbaak: Wat is banksparen voor pensioen?

Banksparen is een relatief nieuwe manier om pensioen en hypotheek te financieren. Het voordeel van banksparen is volgens onderzoek dat de kosten lager zijn waardoor de hypotheek of het pensioen dus een stuk voordelig uit kan vallen dan met een traditioneel product.

Banksparen voor pensioen
Sparen voor een pensioen is een stuk duidelijker en daarmee waarschijnlijk ook goedkoper dan een traditionele pensioensvoorziening. Belangrijker nog is dat door de heldere structuur ongeziene pensioengaten bij verandering van werkgever en/of pensioeninstelling kunnen worden voorkomen.

Door op een geblokkeerde bank- of beleggingsrekening geld te storten wordt een lijfrentekapitaal opgebouwd. De blokkering is uiterlijk toegestaan tot het 70ste levensjaar. Het maximaal te storten bedrag wordt op de zelfde wijze berekend als voor de lijfrenteverzekering en ook is de fiscale behandeling van bank- of beleggingsrekening is gelijk aan die van de lijfrenteverzekering. Het geblokkeerde spaar- of beleggingstegoed kan worden gebruikt voor de aankoop van een recht op periodieke uitkoop bij een verzekeraar, of in termijnen worden uitgekeerd door een bank of beleggingsinstelling.

Met het wetsvoorstel banksparen willen de initiatiefnemers regelen dat zelfstandige ondernemers en werknemers met een pensioentekort meer keuze wordt geboden. Ook aan de nabestaanden wordt gedacht want net als bij een regulier pensioen wordt bij overlijden van de belastingplichtige het tegoed op de geblokkeerde bank- of beleggingsrekening in termijnen uitgekeerd aan de nabestaanden.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Banksparen geeft belastingvoordeel voor pensioenregeling of hypotheek
Het wetsvoorstel Banksparen zorgt voor de fiscale mogelijkheid om voor een pensioen en voor de aflossing van de hypotheek te sparen bij een bank.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2020 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat is banksparen voor pensioen?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat is banksparen voor pensioen?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoe lang duurt overboeking bij ing?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: wat is banksparen, wat is banksparen pensioen, bijstandsuitkering en banksparen, te kort pensioen financieren spaargeld, banksparen zoeken.
Copyright © 2005-2020 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 21-sep-2020

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: