Vraagbaak: Wat was de spaarrente in 2008?

Onderstaande grafiek geeft een historisch overzicht van de gemiddelde rente van de spaarrekeningen in de top-10 versus die van vergelijkbare spaarrekeningen bij grootbanken.

Rente top-10 spaarrekeningen vs. grootbanken (klik voor grote weergave)
In deze vergelijking is gekeken naar de top-10 van spaarrekeningen zonder aanvullende voorwaarden en naar de beste spaarrekeningen zonder voorwaarden bij de drie grootste banken (Rabobank Telesparen, ING Internetspaarrekening en ABN AMRO Internet Spaarrekening). Deze rekeningen zijn veelal geïntroduceerd door de grootbanken in reactie op het verschijnen van de nieuwe spelers op de spaarmarkt. Traditionele spaarrekeningen zoals de ING Plusrekening geven een nog lagere rente.

Wat opvalt is dat de rente bij grootbanken achterloopt op die van spaarrekeningen uit de top-10 en dat dalingen van de spaarrente goed gevolgd worden, terwijl op rentestijgingen niet gereageerd wordt. Hierdoor lopen spaarders bij grootbanken structureel rente mis.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Hoogste spaarrente? Waar vind je die?
Natuurlijk wil iedere bewuste spaarder goed sparen en dus z'n spaargeld tegen de hoogste spaarrente wegzetten. Vroeger koos men zonder nadenken de huisbank. Tegenwoordig valt er gelukkig meer te kiezen.

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2021 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Wat was de spaarrente in 2008?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Wat was de spaarrente in 2008?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoe lang duurt overboeking bij ing?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: spaarrente 2008, gemiddelde spaarrente 2008, spaarrente in 2008, gemiddelde rente 2008, wat was de spaarrente in 2008.
Copyright © 2005-2021 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 8-dec-2021

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: