Consumentenbond, 10-sep-2010

'ING geeft spaarloon ongunstig vrij'

Volgens de Consumentenbond is de manier waarop ING het spaarloon vrijgeeft niet klantvriendelijk en worden klanten mogelijk benadeeld.

De Consumentenbond wil dat de ING-bank een ander uitkeringssysteem hanteert voor het spaarloon dat op 15 september 2010 vrij komt. Voor klanten met een spaarloonrekening bij de ING worden alle spaargelden gedeblokkeerd en dus vrij opneembaar. Dit is nadelig als de rente op het vrij opneembare spaardeel lager is dan op het geblokkeerde deel van het spaarloon en bovendien zijn deze spaargelden niet vrijgesteld van belasting.

Klanten van de ING die willen dat het spaarloon geblokkeerd blijft, kunnen tot 1 december 2010 bellen naar de klantenservice en betalen 10 cent per minuut. "Wij vinden dit bijzonder klantonvriendelijk. Het spaarloon zou geblokkeerd moeten blijven totdat de klant ervoor kiest het op te nemen", aldus directeur Bart Combée van de Consumentenbond.

Reactie ING
ING laat in een reactie* weten, dat voor een kleine groep klanten geldt dat ze inderdaad minder rente kunnen gaan ontvangen. "Die groep van klanten gaan we nu opnieuw aanschrijven om hun daarop te wijzen", aldus een woordvoerster van de bank. "Zij kunnen er dan voor kiezen om het spaarloon opnieuw te blokkeren".

Zij vindt niet dat ING klantonvriendelijk bezig is, zoals de Consumentenbond stelt. "Onze ervaring leert dat mensen het prettig vinden als ze zo snel mogelijk kunnen beschikken over spaarloon dat vrijvalt. Daarom kiezen we voor het automatisch laten vrijvallen. We hebben daarover geen klachten gehad van onze klanten."

Bron: Consumentenbond.nl

Zie ook:

  • Bedenk goed wat u met uw spaarloon doet
    In 2012 valt uw spaarloon vervroegd vrij. Opname is niet verplicht, maar kan verstandig zijn. Opnemen of toch laten staan? Dit artikel helpt u bij deze keuze.
  • Dossier: Spaarloon
    De spaarloonregeling is ingevoerd om werknemers te stimuleren een deel van hun loon te sparen. Een gespaard bruto loon wordt in de regeling na vier jaar belastingvrij uitgekeerd. Door dit fiscale voordeel is de regeling erg aantrekkelijk.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: ing spaarloonregeling, spaarloonregeling ing, rente ing spaarloon, ing spaarloon rente, spaarloon rente ing.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 23-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: