Rijksoverheid, 8-okt-2011

Spaarloon vrij op te nemen vanaf 1 januari 2012

De spaarloonregeling wordt per 1 januari 2012 afgeschaft. Dit betekent dat het opgebouwde spaarloon met ingang van 1 januari 2012 vrij op te nemen is.

Dit staat in het Belastingplan 2012. In dit wetsvoorstel stelt staatssecretaris Weekers van FinanciŽn voor dat de spaarloonregeling en levensloopregeling zullen opgaan in de nieuwe regeling vitaliteitssparen.

De spaarloonregeling hield in dat je maximaal Ä613 van je brutoloon per jaar kon sparen. De tegoeden werden op een geblokkeerde spaarrekening gestort en vrijgegeven onder bepaalde voorwaarden, maar in ieder geval na 4 jaar. De geblokkeerde tegoeden werden niet meegerekend bij het box 3-vermogen in de inkomstenbelasting en over de vrijgegeven bedragen hoefde door de werknemer geen belasting te worden betaald.

Het opgebouwde vermogen op de spaarloonrekening valt op 1 januari 2012 vrij, maar de deelnemers aan de spaarloonregeling kunnen hun tegoed ook laten staan op de geblokkeerde spaarrekening. Als men zich aan de voorwaarden van de spaarloonregeling houdt, dan blijft voor die tegoeden de vrijstelling in box 3 in stand. De tegoeden worden dan jaarlijks gedeeltelijk vrijgegeven.

Het Belastingplan 2012 moet nog worden behandeld in de Tweede en Eerste Kamer.

Bron: rijksoverheid.nl

Zie ook:

  • Prinsjesdag: spaarloon wordt afgeschaft
    De populaire spaarloonregeling wordt in 2012 afgeschaft, samen met de impopulaire levensloopregeling. Daarvoor in de plaats kan men gaan vitaliteitssparen. Verder brengt Prinsjesdag voor spaarders nog andere maatregelen.
  • Bedenk goed wat u met uw spaarloon doet
    In 2012 valt uw spaarloon vervroegd vrij. Opname is niet verplicht, maar kan verstandig zijn. Opnemen of toch laten staan? Dit artikel helpt u bij deze keuze.
  • Dossier: Spaarloon
    De spaarloonregeling is ingevoerd om werknemers te stimuleren een deel van hun loon te sparen. Een gespaard bruto loon wordt in de regeling na vier jaar belastingvrij uitgekeerd. Door dit fiscale voordeel is de regeling erg aantrekkelijk.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: spaarloon vrij in 2012, spaarloon vrij 2012, spaarloon vrijgeven 2012, spaarlonen vrijgeven 2012, Spaarloon Deblokkeringsformulier ING Bank.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 15-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: