Ministerie van Financiën, 23-dec-2014

Belastingaangifte mag in 2015 een maand later

Iedereen die belastingaangifte over 2014 moet doen, kan vanaf 1 maart 2015 aangifte doen. Hiervoor kan de vooraf ingevulde aangifte worden gebruikt. Men krijgt een maand langer de tijd om de gegevens te controleren en waar nodig aan te vullen. De aangifte moet vóór 1 mei 2015 binnen zijn.

Nog geen aangifte in januari of februari
In januari en februari ontvangen ruim 7,6 miljoen mensen een brief van de Belastingdienst met daarin het bericht dat zij aangifte moeten doen over 2014. Tot vorig jaar was het nog mogelijk om al in januari en februari aangifte te doen mits men zelf gegevens invulde. Omdat de meeste mensen al gebruik maken van de ‘voorafingevulde aangifte’ en dit als makkelijk wordt ervaren, stimuleert de Belastingdienst het gebruik hiervan. De gegevens die de Belastingdienst vooraf heeft ingevuld, moeten alleen nog worden gecontroleerd en waar nodig worden aangevuld.

Aangifte-app ook voor huiseigenaren
Mensen die hun aangifte zonder wijzigingen willen doorsturen, kunnen daarvoor ook de aangifte-app gebruiken. In de app zijn dit jaar ook de hypotheekgegevens opgenomen. Hierdoor kan een grotere groep mensen gebruik maken van de app.

Voor 1 juli bericht
Aangifte doen kan in maart én april. Degenen die in de maand maart aangifte doen, krijgen nog voor 1 juli bericht van de fiscus. Bij aangiften die in april binnenkomen probeert de Belastingdienst óók voor 1 juli bericht te geven.

Uitstel van betaling
Iedereen die een te betalen aanslag inkomstenbelasting of inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet over 2014 ontvangt, krijgt eenmalig automatisch vier maanden extra de tijd om te betalen. Hierover ontvangt men later in 2015 nog bericht. Dit geldt voor aanslagen die worden opgelegd vanaf 1 mei 2015 tot en met 30 juni 2016. Die extra ruimte om te betalen komt bovenop de standaard betalingstermijn van zes weken Mensen hebben dus ruim vijf maanden de tijd om te betalen.

Bron: rijksoverheid.nl

Zie ook:

  • Dossier: Spaargeld en belasting
    Niet lang nadat de bewuste spaarder een beetje op weg is met zijn spaargeld komt de fiscus langs. Bezit men meer dan een zeker bedrag, dan moet er belasting worden afgedragen. Wat er bij komt kijken en wat er tegen te doen valt leest u in dit dossier.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: belastingsaangifte 2015.




Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 19-mrt-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: