Vraagbaak: Hoe kan ik 500000 veilig sparen?

Indien u een aardig bedrag bij elkaar heeft gespaard is het onverstandig om dit op één spaarrekening te zetten. Bij slechts één spaarrekening bent u erg afhankelijk van de toevallige rentestand bij de gekozen bank, terwijl u minder gemakkelijk kunt overstappen. Indien de gekozen bank in de problemen zou komen, dan kunt u een tijdje niet over uw spaargeld beschikken. Daarnaast kunt u indien het bedrag hoger is dan het garantiebedrag uw spaargeld deels verliezen.

U kunt het geld beter verdelen over meerdere spaarrekeningen. Hoeveel u op elke rekening stort hangt af van het totale spaarbedrag en van de rekeningen die u tot uw beschikking heeft. Aangezien alle spaarbanken in Nederland onder het depositogarantiestelsel vallen, is uw spaargeld tot een zekere hoogte gegarandeerd. Daardoor kunt u dus gerust kiezen voor spaarbanken die een hoge rente bieden en die gemakkelijk zijn in het gebruik. Uiteraard zult u ook persoonlijke voorkeuren laten meewegen.

Spaarbaak adviseert u om in ieder geval actief en bewust met uw spaargeld om te gaan en om het niet jarenlang op één spaarrekening bij een bank te laten slapen. Kijk regelmatig of uw spaarrekening nog aan uw eisen voldoet en of de geboden voorwaarden nog marktconform zijn. Wees niet te benauwd om indien nodig uw spaargeld deels of geheel te verplaatsen naar andere rekeningen. Het openen van een nieuwe spaarrekening gaat tegenwoordig vrij gemakkelijk en indien u bij één bank blijft hangen bent u een dief van uw eigen portemonnee.

Ga voor meer informatie over dit onderwerp naar deze pagina:

Vraagbaak: Wat is de garantiestelling door de nederlandse bank?
Momenteel is door het depositogarantiestelsel in Nederland 100.000 euro per persoon per financiële instelling gegarandeerd. Dit tegoed wordt verrekend met...

Let op: Alhoewel bovenstaande tekst met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze tekst geen rechten worden ontleend. © 2005-2024 Spaarbaak, lees de voorwaarden.

Vragen die lijken op "Hoe kan ik 500000 veilig sparen?"
Hierboven leest u het eerst gevonden antwoord op de vraag "Hoe kan ik 500000 veilig sparen?". Kies voor mogelijk andere antwoorden een vergelijkbare vraag:

Regelmatig beantwoorden we nieuwe vragen, dus mocht uw specifieke vraag nog niet beantwoord zijn, kom dan binnenkort terug om het nog eens te proberen. Lees verder »

Stel uw vraag
Gebruik het zoekveld hieronder om een andere vraag te stellen. Klik hier om elders op de Spaarbaak website te zoeken. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van veelgestelde vragen.

Vraag:

Recent beantwoorde vragen

Hoeveel krijg ik voor mijn auto terug?
Hoeveel is mijn auto waard?
Wat is de waarde van mijn auto?
Hoeveel belasting betaal ik over koerswinst?
Moet ik belasting betalen over mijn afgeloste woning?
Wanneer betaal ik vermogensbelasting over afbetaalde woning?
Hoeveel geld mag ik storten bij gwk per dag?

Meest populaire vragen

Wanneer wordt belastingteruggave gestort?  
Hoeveel spaargeld mag je hebben zonder belasting te betalen?  
Hoeveel geld mag een kind belastingvrij ontvangen?  
Hoeveel geld mag je van de bank halen?  
Hoeveel procent belasting betaal je in box 1?  
Hoeveel spaargeld mag ik hebben met een uitkering?  
Hoeveel eigen geld mag ik hebben als ik een wajong uitkering heb?  

Alle vragen

Populaire zoekteksten: hoe kan ik beter sparen, 500000, hoe kan ik sparen, hoe kun je sparen, hoeveel rente krijg met 500000 euro.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 12-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: