CBS, 4-sep-2008

Inflatie ongewijzigd hoog in augustus 2008

De Nederlandse inflatie is in augustus uitgekomen op 3,2 procent. Dat is gelijk aan juli, toen de inflatie voor het eerst sinds 2002 boven de 3 procent uit kwam.

Dit blijkt uit de consumentenprijsindex (CPI) van het CBS.

Autobrandstoffen goedkoper
Autobrandstoffen zijn in een maand tijd bijna 4 procent goedkoper geworden. In augustus waren autobrandstoffen gemiddeld 13 procent duurder dan in dezelfde maand vorig jaar. In juli was dit nog 15 procent. Desondanks is de inflatie in augustus niet gedaald. Dit heeft te maken met stijgende prijzen van vooral bloemen, planten en kleding.

Nederlandse inflatie nog steeds de laagste van de eurozone
Ook de Nederlandse inflatie volgens de Europees geharmoniseerde methode (HICP) is in augustus gelijk gebleven en blijft staan op 3,0 procent. Volgens een raming van Eurostat bedroeg de inflatie in de eurozone 3,8 procent. Dat is een afname ten opzichte van juli. Het verschil tussen de Nederlandse inflatie en die van de eurozone is daardoor opnieuw kleiner geworden. Nederland heeft nog steeds de laagste inflatie van de eurozone.

Voor meer informatie en grafieken zie deze PDF.

Bron: CBS.nl

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: inflatie 2008 , inflatie nederland 2008, testing, inflatie augustus 2008, inflatie 2008 nederland.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 20-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: