Consumentenbond, 20-feb-2012

BelastingTelefoon heeft moeite met toeslagen

De Consumentenbond onderzocht dit jaar de kwaliteit van antwoorden van de BelastingTelefoon op vragen over toeslagen. Helaas liet de kwaliteit te wensen over en kan de consument bij ingewikkelde vragen beter een belastingadviseur raadplegen.

De juiste antwoorden geven op belastingvragen blijft voor de BelastingTelefoon een lastige klus. De Consumentenbond onderzocht dit jaar de kwaliteit van antwoorden op vragen over toeslagen en stelde vijf keer vijf vragen over diverse toeslagen. Alleen de vraag over de zorgtoeslag werd in alle gevallen goed beantwoord. De Consumentenbond adviseert consumenten om bij ingewikkelde vragen over de belastingaangifte en of de eigen toeslagen een belastingadviseur in te schakelen en niet alleen te vertrouwen op de BelastingTelefoon.

De BelastingTelefoon aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor eventuele verkeerde antwoorden van zijn medewerkers, terwijl dit voor consumenten mogelijk grote financiŽle consequenties heeft. De kant-en-klare scripts die medewerkers hebben voor eenvoudige vragen over toeslagen kloppen, maar het gaat in de praktijk nog al eens mis met het juist beantwoorden. Eťn keer werd zelfs aangegeven dat de aanvraageis voor huurtoeslag niet recentelijk is gewijzigd, terwijl per 1 januari 2012 wel degelijk het een en ander veranderd is. De betreffende consument had in dat geval wellicht toeslag ontvangen die hij later had moeten terugbetalen.

Hulp
Consumenten met vragen over de Belastingaangifte 2011 en vragen over Toeslagen kunnen op de website van de Consumentenbond in het dossier Belastingaangifte terecht voor online Belastinghulp. Leden krijgen de mogelijkheid met korting gebruik te maken van het advies van een Belastingadvieskantoor.

Bron: consumentenbond.nl

Zie ook:

  • Dossier: Spaargeld en belasting
    Niet lang nadat de bewuste spaarder een beetje op weg is met zijn spaargeld komt de fiscus langs. Bezit men meer dan een zeker bedrag, dan moet er belasting worden afgedragen. Wat er bij komt kijken en wat er tegen te doen valt leest u in dit dossier.
  • Belasting en spaargeld
    Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker! Helaas kan ook uw spaargeld zich niet onttrekken aan het leed dat belastingen heet. Meer weten? Lees dan verder...

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: belastingdienst contact toeslagen bank, belastingtelefoon kwaliteit, consumentenbond belastingtelefoon internetsite, kwaliteit belastingdienst medewerkers nieuws, medewerkers belastingtelefoon.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 15-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: