Mm, 28-okt-2009

DSB curatoren betalen voorschotten uit

De eerste meldingen zijn ontvangen dat de DSB curatoren zijn begonnen met het uitbetalen van de voorschotten.

Een week nadat de DSB curatoren de mogelijkheid boden om een voorschot van maximaal 3000 euro over te boeken, horen we van spaarders dat de eerste voorschotten zijn ontvangen. De curatoren hadden eerder aangegeven dat de overboekingsverzoeken waarschijnlijk binnen drie weken zouden worden verwerkt. Let op: de voorschotmogelijkheid is per 5 november 2009 beŽindigd!

Onder vermelding van de tekst "DSB BANK N.V. 1687 CD WOGNUM REKENINGNR BETALER 0772123456 VOORSCHOT DEPOSITOGARANTIESTELSEL" wordt het voorschot op de tegenrekening gestort. Indien de rekeninghouder minder dan 3000 euro op z'n rekening had staan, kon deze op het terugboek-formulier aangeven het volledige bedrag terug te willen ontvangen. De spaarder kon indien het preciese bedrag onbekend was zijn tegoed schatten. Naar nu blijkt gaat het hierbij om het volledige bedrag zonder bijtelling voor de uitstaande rente tot 12 oktober 2009. Dus het bedrag zoals dat bijvoorbeeld vermeld is op het laatste bankafschrift.

De Nederlandsche Bank (DNB) heeft aangegeven dat binnen de uitvoering van het depositogarantiestelsel bij DSB de rente tot 12 oktober 2009 wordt vergoed: de datum waarop de noodregeling is uitgesproken. Dit betekent dat spaarders die het volledige tegoed als voorschot hebben uitgekeerd gekregen, in later stadium nog wel actie moeten ondernemen om ook het resterende rentebedrag te krijgen. Zij moeten nog steeds middels formulieren van DNB het resterende bedrag claimen. Ook al gaat het dan meestal om een klein bedrag; het kan nog steeds de moeite waard zijn.

Update 18-nov-2009: De voorschotregeling heeft gegolden voor aanvragen gedaan in de periode van 21 oktober 2009 tot en met 4 november 2009. Volgens het eerste faillissementsverslag van de DSB-curatoren hebben van de circa 68.000 aanvragen voor een voorschot er circa 63.000 geleid tot een uitkering van gemiddeld circa Ä 2.200.

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: dsb curatoren, curatoren dsb, uitbetaling voorschot dsb, uitbetalen dsb, betaling voorschot dsb.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 21-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: