Mm, 17-mrt-2008

Hogere rente bij Postbank Toprekening?

Met de recentelijke introductie van de Toprekening geeft nu ook de Postbank hogere rente. Of toch niet?

Terwijl andere banken de rente de afgelopen jaren verhoogden, verdiende de Postbank miljoenen euro's extra door dit niet te doen. Internetsparen, de Plusrekening, enzovoorts leverden daardoor steeds minder op ten opzichte van de andere banken. Waarschijnlijk begint de Postbank nu de druk te voelen, want met de introductie van de Toprekening probeert de Postbank het gat te dichten. Of dit ook gelukt is, is nog maar zeer de vraag want bij nadere beschouwing blijken er nog de nodige haken en ogen aan dit produkt te kleven.

In advertenties wordt momenteel geschermd met een rente van 4,5%. In de praktijk blijkt dit een introductietarief dat slechts drie maanden geldig is. Daarna wordt de rente verlaagd naar 4%. Voor Postbankbegrippen nog steeds een hoge rente natuurlijk, maar helaas is deze niet voor iedereen weggelegd! De minimuminleg is namelijk maar liefst 20.000,-. Komt u na het openen van de rekening onder dat bedrag, dan zal de Postbank u hierop aanspreken en u een andere rekening aanbieden. Boven tegoeden van een miljoen wordt de rente verlaagd naar 3,2%, maar een beetje miljonair zal ongetwijfeld de juiste keuzes maken om zijn vermogen te vergroten.

Onze conclusie is dat de Postbank het nog niet helemaal begrepen heeft en probeert de koe te melken terwijl deze een sappiger weiland zoekt. Bedenk goed wat u met uw spaargeld doet en kijk ook eens naar een andere bank. Tegenwoordig is een hogere spaarrente zonder vreemde voorwaarden prima te vinden.

Bijwerking 20 juli 2008: in een recente aanpassing heeft de Postbank het minimum inlegbedrag van de Toprente spaarrekening verlaagd naar 5.000. Zie ook dit artikel.

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: Postbank toprekening, rente toprekening, Toprekening, toprekening postbank, toprekening rente.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 12-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: