Mm, 21-feb-2011

EC: WestlandUtrecht mag spaarrente verhogen

In verband met de staatssteun aan ING mocht de WestlandUtrecht Bank van de Europese Commissie eerder niet op rente concurreren. Omdat moederbedrijf ING de bank zelfstandiger heeft gemaakt is dit verbod onlangs opgeheven en kon WestlandUtrecht de spaarrente verhogen.

Door het eerder ingestelde verbod van de Europese Commissie was de WestlandUtrecht Bank niet in staat om grote groepen spaarders aan te trekken. Uit statistieken van Spaarbaak blijkt dat ook de intensieve televisiecampagne niet genoeg mogelijkheden bood om spaarders massaal te laten overstappen.

Nadat onlangs het verbod is opgeheven heeft de bank direct de spaarrente van de WestlandUtrecht SpaarOnline Rekening aanzienlijk verhoogd: van een middelmatige 2,25% naar maar liefst 2,5%. Hiermee is deze spaarrekening direct op de eerste plaats beland van ons overzicht van spaarrekeningen zonder beperkende voorwaarden. WestlandUtrecht is hiermee voormalige toppers als Bank of Scotland en MoneYou voorbij gestreefd.

We verwachten dat WestlandUtrecht met deze stap aanzienlijk meer spaarders aan zich zal weten te binden. Na de achterblijvende renteverhogingen in 2010 en de aarzelende verhogingen die we vanaf het begin van dit jaar bij een beperkt aantal spaarrekeningen zagen, is deze toename in concurrentie wellicht het duidelijkste signaal aan andere banken om ook hun spaarrente op te krikken.

UPDATE 25-2-2011: Vandaag maakte Bank of Scotland bekend de spaarrente van de Bank of Scotland Spaarrekening per 1 maart te verhogen van 2,4% naar 2,5%. Het eerste schaap is over de dam, wie volgt?

Bron: homefinance.nl

Zie ook:

  • WestlandUtrecht wil hogere rente kunnen bieden
    De WestlandUtrecht Bank wil af van de door de Europese Commissie opgelegde beperkingen bij het aantrekken van spaargeld. Met een hogere spaarrente wil de bank meer spaarders vinden.
  • In de schijnwerper: WestlandUtrecht SpaarOnline
    Een nieuwe topper in de Spaarbaak Top-5 is de SpaarOnline rekening van WestlandUtrecht Bank. Om te zien of de SpaarOnline rekening eenvoudig aan te vragen en te gebruiken is, neemt het Spaarbaak testteam de proef op de som en opent zelf een rekening. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan verder...

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: verhogen spaarrente, concurrentie ec ing rente, westlandutrecht, ing 2011 westlandutrecht, ing westland utrecht ec.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 13-jul-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: