Mm, 12-okt-2009

DSB onder curatele

De DNB heeft een noodmaatregel uitgevaardigd waarmee DSB onder curatele is geplaatst. Er zijn twee bewindvoerders aangesteld.

Na een ogenschijnlijk rustige week zijn afgelopen weekeind zaken in een stroomversnelling gekomen. Door onzekerheid na het eerdere tumult hebben spaarders afgelopen week meer geld opgenomen dan in de dagen na de oproep van Pieter Lakeman. Hierdoor is DSB in het nauw gedreven en moesten maatregelen worden genomen.

Pogingen om de bank te laten overnemen zijn afgelopen weekeind mislukt. Door aanhoudende geruchten - mogelijk afkomstig van lekkende overnamepartijen - is nog meer spaargeld opgenomen en was er geen houden meer aan. Terwijl de rechter zondagnacht nog geen toestemming gaf voor een noodmaatregel, is dit in de loop van maandag alsnog gebeurd. De Nederlandsche Bank heeft een noodmaatregel ingesteld. Er zijn twee bewindvoerders aangesteld en het depositogarantiestelsel is in werking gezet. Dit betekent dat houders van betaalrekeningen alleen nog komende twee dagen bij gastbanken maximaal 250 euro per dag kunnen opnemen. Spaarders kunnen voorlopig niet bij hun geld en moeten wachten tot de DNB formulieren verstrekt op basis waarvan de terugbetaling kan worden gerealiseerd.

Op de DSB website staat momenteel deze mededeling:

Noodregeling van kracht
De rechtbank van Amsterdam heeft om 11:15 uur de zogenaamde "noodregeling" van toepassing verklaard op DSB Bank. Dat betekent dat alle mutaties bevroren zijn tot nader bericht.
U kunt momenteel geen gebruik maken van Internetbankieren
Het deposito garantie stelsel van De Nederlandsche Bank blijft van toepassing.


Op de website van DNB is de volgende verklaring te lezen:

Noodregeling voor DSB Bank N.V.
Vandaag heeft de Nederlandsche Bank een persbericht uitgegeven over de noodregeling voor DSB Bank N.V. De Nederlandsche Bank N.V. heeft de noodregeling aangevraagd vanwege een grote uitstroom van liquiditeiten die het voortbestaan van DSB op korte termijn in gevaar bracht.

DSB-betaalrekeningen
De noodregeling brengt mee dat rekeninghouders bij DSB voorlopig niet bij hun geld kunnen komen. In samenspraak met de banken zullen DSB-klanten die geen betaalrekening bij een andere bank hebben in versneld tempo een rekening bij een andere bank kunnen openen. Tot woensdag a.s. 24:00 uur blijft het mogelijk om met een DSB-betaalpas geld op te nemen bij geldautomaten van andere banken, volgens het normale gastgebruik van banken.


Lees voor meer achtergrondinformatie andere artikelen over DSB op Spaarbaak of dit dossier op NUzakelijk.

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: deposito grantie stelsel 2011, nood maatregel nederlandsche bank, noodmaatregel dsb datum.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 18-mei-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: