Mm, 16-okt-2009

DSB krijgt uitstel om bank te redden

De DSB Bank heeft bij de rechtbank uitstel gekregen om met een mogelijke overname de bank te redden.

Doordat Stichting Hypotheekleed op 1 oktober 2009 tot een bankrun opriep, kwam DSB in grote problemen. Na mislukte overnamepogingen door Nederlandse banken in het weekend van 10/11 oktober, staat de DSB Bank sinds maandag 12 oktober onder curatele. Ook een laatste poging op donderdag 15 oktober om de DSB Bank onder te brengen bij Nederlandse grootbanken is mislukt.

Wat Dirk Scheringa betreft is de strijd om DSB echter nog niet voorbij. Na een urenlange zitting op vrijdag kwam de DSB topman uit de rechtbank met de mededeling dat DSB Bank tot uiterlijk maandagochtend 09.00 uur de tijd heeft gekregen om een overname door een andere partij te regelen. "We leven nog", zei Scheringa. "Ik ga de komende 48 uur heel hard werken. De overnamekandidaat is enorm serieus."

Volgens NRC Handelsblad is de DSB in gesprek met het Amerikaanse investeringsbedrijf Lone Star uit Texas. Volgens de Volkskrant wordt GE Financial Services, de financiŽle tak van het Amerikaanse conglomeraat General Electric, in bancaire kringen genoemd als de bank die DSB Bank zou kunnen kopen.

Scheringa wil zelf de naam niet noemen en spreekt over een Amerikaanse investeerder met "een vermogen van vele miljarden" die eigenaar is van "meerdere banken in de wereld". Andere bestuursleden van de bank hebben met de Amerikanen contact gehad. Scheringa sprak van "een stevige strohalm" en zei "Deze bank kan de werkgelegenheid en de spaartegoeden veiligstellen."

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: DSB_krijgt_uitstel_om_bank_te_redden, overname redden dsb, overnamepogingen dsb mislukt, problemen bij ge bank.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 21-apr-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: