Mm, 5-sep-2011

Ohra geeft startsein voor hogere rente

Ohra heeft samen met Delta Lloyd Bank het startsein voor nieuwe renteverhogingen gegeven door de rente op haar spaarrekeningen met maar liefst 0,6 procent te verhogen.

Per 5 september 2011 komt de nieuwe rente voor een spaarrekening zonder beperkende voorwaarden met deze verhoging op 2,9 procent. Daarmee is LeasePlan Bank die afgelopen periode de ranglijst aanvoerde gepasseerd.

Ohra is een handelsnaam van Delta Lloyd Bank. LET OP: deze twee bedrijven werken onder dezelfde bankvergunning, dus de depositogarantie voor spaartegoeden ter hoogte van € 100.000,- per rekeninghouder geldt voor het totaal aan tegoeden bij beide instellingen.

In het verleden waren Ohra c.q. Delta Lloyd niet bijzonder toonaangevend met hun rentestand, dus het is goed mogelijk dat met deze verhoging slechts tijdelijk een toppositie wordt beoogd. Wel zijn er, in navolging van deze twee bedrijven, sinds 5 september meerdere aanbieders die hun rente hebben verhoogd. Zo verhoogde WestlandUtrecht Bank per 7 september haar spaarrente van 2,7% naar 2,8% en verhoogde Centraal Beheer Achmea met ingang van 8 september de rente op de RentePlús Rekening eveneens van 2,7% naar 2,8% effectief per jaar. MoneYou verhoogt per 13 september haar rente van 2,7% naar 2,8%. Opvallend is dat al deze volgers blijkbaar geen ambitie hebben om de ranglijsten aan te voeren.

LeasePlan Bank past haar rente maandelijks aan op basis van het Euribor rentetarief, opgehoogd met een vaste opslag die ieder kwartaal wordt vastgesteld. De grote vraag is dus wat de opslag van LeasePlan per 1 oktober 2011 gaat worden en of er nog andere partijen zijn die hun rente op korte termijn verhogen.

De trend voor de langere termijn is minder positief. Bij de deposito's hebben afgelopen maand SNS, ING, ABN AMRO, ASN, Friesland Bank, Reaal en RegioBank hun rente verlaagd. WestlandUtrecht heeft de depositorente voor 1 en 10 jaar vast verhoogd, maar die voor andere rentevast periodes verlaagd. Ohra, Delta Lloyd en Credit Europe hebben wel verhogingen doorgevoerd.

Zie ook:

  • Depositorente verder omhoog
    Na de heropening voor nieuwe klanten eerder deze maand, geeft LeasePlan Bank nu de aftrap voor nieuwe renteverhogingen van depositorekeningen door met name de rente van kortlopende deposito's flink te verhogen.

© 2005-2024 Spaarbaak. Niets uit deze uitgave mag worden gepubliceerd of vermenigvuldigd zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur. Alhoewel deze uitgave met de grootst mogelijke zorg is samengesteld, kunnen aan deze uitgave geen rechten worden ontleend.

Meer nieuws:

Populaire zoekteksten: delta loyd verhoogt rente, verhoging rente delta lloyd ohra, delta lloyd verhoogt spaartarief, Ohra rente verhogen, werkt ohra samen met sns.
Copyright © 2005-2024 Spaarbaak. Alle rechten voorbehouden, lees de voorwaarden.
Realisatie door MMinternet

Datum: 13-jun-2024

Opinie:

Nieuws:

Artikelen:

Dossiers:

Link-tips: